2 maal Brons voor de jeugd van ZA!

Na enkele zware weken op school vonden 8 atleetjes van Zottegem Atletiek toch weeral de moed om hun clubkleuren te verdedigen, dit keer op de prachtige geel-blauwe piste van Gentbrugge. Daar ging immers het provinciaal kampioenschap voor de jeugd door.

Léonie Snoeck mocht als eerstejaars benjamin de spits afbijten op de 60m. Daarna nam ze ook nog deel aan het verspringen, waar ze bovendien een schitterende 3de plaats behaalde! De bronzen medaille was binnen…

Nathan De Vuyst behaalde een mooie plaats op zijn 1000m, net als zijn zus Mona De Vuyst die dat ook weer heel goed deed op haar 1000m en al veel progressie maakte in haar 1ste jaar atletiek.

De trouwe familie Pardaens was ook weer van de partij met Romée Pardaens en zus Rani Pardaens die steeds hun beste beentje voorzetten op de langste afstand voor hun leeftijd, de 1000m.

Broer Rune Pardaens nam zoals gewoon eveneens deel aan de 1000m. Van enige sportiviteit was in zijn reeks echter totaal geen sprake. Rune werd van bij de start compleet gehinderd en naar de laatste plaats gedwongen. Zijn lange inhaalrace kon beginnen… Uiteindelijk haalde hij heel verdiend nog tal van concurrenten in en liep alsnog een heel mooie tijd.

Maxim Adam, eveneens van de partij voor de 1000m, deelde ondanks de weinige wedstrijdervaring zijn wedstrijd heel goed in en in de laatste 150m snelde hij alle concurrenten één voor één voorbij met reekswinst als resultaat.

Routinier Tim Deplorez mocht deze prachtige dag onder luide aanmoedigingen van de supporters afsluiten op zijn intussen favoriete afstand: de 300m. Hij liep een nieuw pr en behaalde een onverwachte 3de plaats. De 2de bronzen medaille van de dag was binnen voor ZA!

Dank aan de supporters maar vooral een hele dikke proficiat aan de deelnemers. Jullie inzet en het karakter dat jullie toonden was weer prachtig om zien. Op naar de volgende…

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *