42ste Dames- en Herenveldloop – verslag – foto’s

Zottegem Atletiek zet het nieuwe jaar in met succesvolle veldloop!!!
De foto's van Zottegem Atletiek zijn te vinden op fotoalbum !


Zondag 6 januari organiseerde Zottegem Atletiek voor de 42ste keer een Dames- en herenveldloop.

Zottegem Atletiek heeft altijd grote aandacht en eigenlijk een traditie gehad om een veldloop te organiseren. Vroeger waren er in onze streek, niet alleen in Zottegem, maar ook in Sint-Goriks-Oudenhove en Oombergen oefenveldlopen. Deze werden georganiseerd ter voorbereiding op het veldloopseizoen, maar zijn intussen verdwenen.

De veldloop
van Zottegem Atletiek is een nog steeds jaarlijks terugkomende manifestatie. Het clubbestuur vindt het zijn plicht om elk jaar een veldloop te organiseren, zo brengen ze de atletiek en meerbepaald het veldlopen op het voorplan.

De atleten vrezen de veldloop een beetje door het nogal heuvelachtig parkoer, maar de voorbije jaren zorgde de Zottegemse atletiekclub voor een betere, beloopbare omloop.

Door het zachte winterweer kwamen rond de 570 atleten afgezakt naar het festivalterrein. Samen met een 600-tal supporters was het zeer druk op het festivalterrein achter de Bevegemse Vijvers.

Op het programma stonden er 22 wedstrijden van benjamins (7-8 jaar) tot de masters (+35 jaar), zowel voor mannen en vrouwen. Niet minder dan 27 clubs waren afgezakt naar Zottegem, waaronder een aantal Zuid-Oost-Vlaamse atletiekclubs zoals Oudenaarde (Asvo), Ninove (Vita), Vlierzele Sportief (VS) en Geraardsbergen (Acg).

Uiteraard waren ook de eigen atleten van de partij en behaalden prachtige resultaten. De ZA-atleten waren met niet minder dan 74 aan te start. Een nooit geziene opkomst.

Een korte reactie van de
secretaris van zottegem Atletiek Kurt Broeckaert.

Proficiat met jullie organisatie. Werden de verwachtingen ingelost?

KB: Ik ben uiterst tevreden over onze veldloop. Een mooie opkomst rond de 566 atleten had ik echt niet verwacht. Het zachte winterweer heeft uiteraard ermee te maken. Maar we hadden onze voorzorgen genomen en veel eerder dan normaal onze veldloop bekend gemaakt aan de atleten.

Ik wil langs deze weg de vele vrijwilligers danken voor hun inzet voor onze club. Door hun inzet is onze organisatie terug geslaagd!

Ook wil ik de zeventig atleten van onze eigen club bedanken voor hun deelname. Meer en meer kunnen onze trainers de jongeren overtuigen om deel te nemen aan de veldloopcompetitie.
Waar kunnen geïnteresseerden meer info vinden over Zottegem Atletiek?
KB: Onze wekelijkse atletiektrainingen gaan door op dinsdag en donderdag telkens van 18 tot 19 uur op het Stedelijk Sportstadion te Bevegem. Daar kan er meer info gekregen worden bij onze trainers. Ook via onze website www.zottegem-atletiek.be kan je meer info vinden of via mail kurt.broeckaert@skynet.be .
De kamptraining gaat door op woensdag van 18.15 tot 20.30 uur.

Als atletiekclub richten we ons niet alleen tot de competitiesporter, maar ook naar de recreant. Onze joggingkern traint elke donderdag om 19.45 uur. Momenteel verzamelen ze in de sporthal in de Bevegemse Vijvers, vanaf april zijn ze te vinden op het Stedelijk Sportstadion.

Wat is de volgende organisatie?
KB: In mei en juni organiseren we in samenwerking met de Stedelijke Sportdienst twee interscholenmeetings, zo proberen we de schoolgaande jeugd kennis te laten maken met de atletieksport en in augustus staat onze jaarlijkse egmontloop op het programma.

We starten ook terug met een start to run sessie. Het is de bedoeling dat beginnende joggers bij ons terecht kunnen om via een uitgekiend programma tot 5 km te lopen op 10 weken. Dit jaar starten we op dinsdag 2 april 2013. Meer informatie volgt nog!

foto’s van verschillende podia:

foto 1 – ben 05 jongens.
Ben 05 Heren 1000m Uur:00:00
1 1122 Godderis Wout 05 AVR 4’48
2 1143 De Rouck Thijs 05 ZA 4’52
3 1185 Huysentruyt Bas 05 STAX 4’55
Foto 2 – pup 02 jongens.

1 6002 Roggeman Sieben 02 ZELE 4’03
2 5236 Libberecht Arthur 02 ZA 4’08
3 4954 Van Rie Kobe 02 ACG 4’10

Foto 3 min 00 jongens
Min 00 Heren 1500m
1 8066 Vanderpoorten Rayan 00 KAAG 5’46
2 8431 Van Rijckeghem Jarich 00 ZA 5’49
3 8610 Van Den Broeck Raf 00 EA 5’57

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *