45ste Dames-en Herenveldloop – Groot succes met meer dan 530 atleten!

Hierbij de uitslag – klik hier

Zottegem Atletiek zet het nieuwe jaar in met succesvolle veldloop!!!

Op zondag 10 januari vond aan de Bevegemse Vijvers te Zottegem de 45ste editie van de Dames en Herenveldloop plaats, organisatie van Zottegem Atletiek. Het regenweer schrok velen niet af want maar liefst 520 atleten behaalden de aankomst, waarvan 320 jeugdatleetjes. Ze kwamen van alle regio’s, zowel van West-Vlaanderen (AV Roeselare), Vlaams-Brabant (AC Pajottenland – met een hele mooie delegatie) als zelf onze Waalse geburenclubs (AC Lessen, Ath ofzelf RUSTA uit het verre Doornik).

Beginnen doen we zoals gewoonlijk bij de benjamins die een afstand van 800 meter moesten afleggen. Bij de jongste dames (geboren in 2008) eindigde Romee Pardaens op een 7de plaats. In de 2de jaars benjamins dames leek het een overwicht van AC Geraardsbergen, maar onze Lize Van Acker stak daar met kop boven uit. Ze ging aan de haal met de overwinning voor haar eigen club, gevolgd door 4 atletes van de Geraardsbergse club. Op een 15de plaats vonden we Clara De Coene nog terug. Bij de jongste jongens kwam Nathan De Vuyst als 11ste over de eindmeet en op een 25ste plaats vonden we De Blauwer Boris nog terug. Maxime Ghys eindigde als 27ste. Bij de oudste benjamins jongens eindigde De Vuyst Ben als 20ste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Over naar de pupillen die een afstand van 1000 meter moesten bedwingen. Bij de meisjes geboren in 2006 waar 5 dames van onze club aan de start kwamen. Op een 6de plaats eindigde Aicha Traore​. Anna Van Waeyenberge kwam als 15de over de eindstreep. Op een 17de plaats eindigde Amara Ribbens en vervolgd door Rani Pardaens, als 18de dus. Rune D’Hondt eindigde als 23ste. Bij de 2de jaars pupillen meisjes eindigde Marte Tomme als 18de en volgde op de 21ste plaats De Blauwer Roos. Bij de jongens, geboren in 2006, ook 5 atleetjes aan de start van onze club. Hier eindigde Savat Tor als 10de gevolgd door Quinten Van Petegem als 11ste. Op een 16de plaats vonden we Ethan Odevaert terug. Op een 19de plaats eindigde Wieland Soetaert als 19de en op een 24ste plaats eindigde Snaet Robbe​. Bij de oudste pupillen jongens eindigde Rune Pardaens als 8ste. Tim Deplorez eindigde als 11ste. Boute Lars eindigde op een 33ste plaats voor zijn broer Boute Jelle (die 34ste werd).

Over naar de oudste categorie : de miniemen. 2 kleine rondjes die een afstand van 1600 meter vormde. Bij de 2de jaars miniemen meisjes behaalde Lieselot Oste een 18de plaats en eindigde op een 22ste plaats Sarah Eeckhout. Bij de jongste miniemen jongens eindigde Jasper De Geeter als 18de. Op een 21ste plaats vonden Savat Tijl terug en als 23ste kwam Casper De Troyer over de aankomstlijn. Bij de oudste miniemen jongens eindigde Emile De Winne als 4de. Milan Odevaert eindigde als 12de. Lander Van Acker kwam als 15de over de aankomstlijn en als 18de volgde Wout De Vuyst.

Proficiat aan alle deelnemers die loodzware omloop wisten te overwinnen. We stonden met meer dan 30 jeugdatleten aan de start van onze eigen veldloop en we mochten een medaille in onze eigen rangen behouden,” aldus jeugdtrainers An & Kurt.

Niet alleen de jeugdatleten van Zottegem Atletiek waren actief op de veldloop. Ook bij de cadetten kwamen de ZA-atleten aan de start. Bij de dames werd Julie Lenssens 7de, Silke Deplorez 9de gevolgd op een 11de plaats door Helena Oste, Britt Berens en Roselien Oste.

Bij de cadetten heren kwam Lucas Lievens als 6de over de aankomst, Jonas Boulanger werd 16de.

De scholieren dames waren ook goed vertegenwoordigd. Laure Duprez werd 4de, Cato De Clercq 14de en Valerie Pagegnies 15de. Wouter Verstockt werd bij de scholieren jongens 18de.

De seniores dames mochten 4500m in het veld lopen. In deze reeds werd Yana Herremans 12de.

Ook bij de masters dames werd er een deelname genoteerd van een ZA-atleten: Bernadette Vekeman werd 12de.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bjarne Machtelinckx mocht bij de juniores heren terug ZA op het ere-podium vertegenwoordigen. Bjarne werd 3de. In dezelfde reeds werd Cedric De Clercq 5de en Arnaud Ndayauskswa 8ste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er werden twee wedstrijden voor de masters heren gelopen. De 50-plussers liepen in een aparte reeks. Bij de ‘jongste’ masters behaalde Patrick Van Petegem de eerste plaats. De volgende ZA-atleten behaalde een mooi resultaat: Chris Lenssens – 17de, Theo Rabout – 18de, Geert De Mulder – 19de, Peter De Vuyst – 20ste, Nico Vekeman – 26ste, Marc Goossens – 28ste, Jurgen Verlinden 32ste, David Pardaens – 39ste. In de reeks van de 50-plussers werd Herman Van De Velde – 8ste, William Van Huffel – 10de, Dirk Pardaens – 13de en Rudy Van Laethem – 16de.

Uiteindelijk kwamen de seniores heren aan de start. Ruben Balcaen werd 11de en Kasper Ligneel 25ste!

Met meer dan 530 atleten aan de start van de 45ste dames- en herenveldloop, kan Zottegem Atletiek terugblikken op een mooie organisatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *