Actieve Zottegemse sportvereniging: één adres Zottegem Atletiek!

Proeflessen waren groot succes!

Zottegem Atletiek stelt begin september steeds zijn atletiektrainingen open voor kinderen en atleten die geïnteresseerd zijn in atletiek. Ook dit jaar zijn de proeflessen een groot succes geworden. Zottegem Atletiek breidt zijn werking en groeit gestadig uit tot een belangrijke atletiekclub in de regio. De nieuwe atleten kregen deskundige atletiektraining van de trainers van Zottegem Atletiek. De jeugdwerking barst uit zijn voegen en verzekerd een mooie toekomst!

Zottegem Atletiek actief op Belgische Kampioenschappen.

Niet alleen de jeugdwerking draait uitstekend, ook iets oudere atleten kunnen terecht bij Zottegem Atletiek. Ook dit jaar namen heel wat atleten deel aan een Belgisch Kampioenschap. In het oog springende prestatie kwam van Lucas Lievens. Hij werd Belgisch Kampioen in het steeple bij de cadetten.

Lucas Lievens aan het woord: “Ik startte traag waardoor ik achteraan de groep van 11 liep. Geleidelijk aan schoof ik op. 500m van het einde werd er versneld door Pieter van Deinze, maar ik ging mee in 2de positie. En bij de laatste waterbak kwam ik naast de eerste en liep ik aan de leiding om de laatste balk te nemen en toen gaf ik alles in de laatste 100m.“

Ook Bjarne Machtelinckx nam deel aan het Belgisch Kampioenschap Steeple. Als junior liep hij een sterke 3000 meter. Helaas net naast het podium, maar met wel een verbetering van zijn beste tijd met 4.5 seconden.

Zottegem Atletiek actief als organisator.

Zottegem Atletiek is steeds zeer actief op het vlak van organiseren. De jaarlijkse wedstrijden als de Egmontloop en de veldloop zijn een vaste traditie. Zottegem Atletiek heeft ook zijn medewerking aan verschillende initiatieven van de Stedelijke Sportdienst. Nu woensdag 27 september 2017 staat de ploeg van ZA klaar om zijn medewerking te geven aan de jaarlijkse scholenveldloop!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *