Bericht aan de Benjamins-pupillen en miniemen – Eerste wedstrijd veldloopcriterium!

T.a.v. Benjamins, Pupillen en miniemen.

Beste Jeugdatleet,
Beste Ouder,

Met de start van het nieuwe atletiekseizoen werd een wedstrijdcriterium opgesteld, binnenkort te raadplegen via www.zottegem-atletiek.be. Het wedstrijdcriterium bestaat uit 6 wedstrijden. Wanneer je aan 2 wedstrijden deelneemt, krijg je op de jaarlijkse ZA-prijsuitreiking een beloning.

Op deze wedstrijden staan An en/of Kristof ter plaatse ter beschikking om de jeugdatleten te begeleiden tijdens de opwarming.

Zwijnaarde is  de eerste wedstrijd!

De wedstrijd gaat door op zondag 5 november 2017. De wedstrijd start om 12.25 uur.

Plaats: Don Boscocollege – Grote Steenweg Noord 9052 Gent Zwijnaarde – meer info via http://www.kaag.be/sites/default/files/competitions/informatie/20171105%2091e%20Schaal%20De%20Booser.pdf.

Waar moet je op letten!!Maak dat je een half uur voor je start aanwezig bent.

  • We verzamelen om 11.45 uur met de benjamins aan de START, om op te warmen en ondertussen het parcours te verkennen. Voor de andere reeksen spreken we een half uur voor jouw wedstrijd af aan de start.
  • Na de opwarming doen wij nog enkele versnellingen. Daarna begeven wij ons terug naar de start.
    Daar wordt van de ouder(s) verwacht jullie verder te begeleiden: eerst de spikes aantrekken en daarna begeef je je naar de startlijn.
  • Welke kledij dragen deelnemers van een  veldloopwedstrijd ?

o   Draag je training voor op te warmen.
o   Trek je spikes aan na de opwarming,  net voor je naar de start gaat.
o   Hou je kledij aan tot de starter de deelnemers vraagt zich klaar te maken.
o   Voor de eigenlijke wedstrijd, draag je best een korte broek of legging, een T-shirt en daarboven je clubtruitje met op je borst je borstnummer. Hieraan moet je ook een ingevuld wit wedstrijdkaartje vastspelden. Dit wordt bij de aankomst door een jurylid verwijderd. (De witte kaartjes kregen jullie bij jullie borstnummer).
o   Heb je nog geen clubtruitje voor de eerste wedstrijd, trek dan een gele t-shirt aan om aan deze wedstrijd deel te nemen.

 

Aan de aankomst is het belangrijk om zo vlug mogelijk je training terug aan te trekken om geen kou te vatten.

Na elke wedstrijd kan je een naturaprijs in ontvangst nemen. De locatie van de prijsuitdeling wordt ter plaatste meegedeeld door de organisatie.

Enkele tips voor de nieuwkomers!

Wees niet overmoedig! Weet dat er altijd kinderen zijn die meer ervaring en training hebben dan jij. Leg de lat niet te hoog : deelnemen is belangrijker dan winnen !  Probeer vooral veel plezier te beleven aan je deelname. Presteren komt later…

Wij verwachten jullie massaal aan de start.

Het is noodzakelijk dat wij weten wie gaat deelnemen, daarom bevestig via an.lievens@sbszottegem.be je deelname!

Veel succes!

Groetjes,
An en Kristof.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *