Lucas Lievens is BELGISCH KAMPIOEN 2000m Steeple!

LUCAS LIEVENS (Zottegem Atletiek) opnieuw BELGISCH KAMPIOEN op de 2000m Steeple te Kessel-Lo.

Atletiekblik op het voorbije weekend en dit op het Belgisch Kampioenschap voor scholieren te Kessel-Lo in het weekend van 8-9 september 2018. Dubbele titels worden niet gemakkelijk, was het gespreksonderwerp van het weekend.
Ook op zondag was het in Kessel-Lo volop nazomer, met een aangenaam zonnetje en een briesje dat heel wat minder hinderlijk was dan tijdens andere Kampioenschappen. Op dag twee stonden traditioneel de jongens centraal, want met nog 26 van de 31 gouden medailles uit te reiken zou het hun dag worden.
Men verwees daarmee naar Wout Bex/LOOI die uitkwam op de 400m Horden en Lucas Lievens/ZA op de 2000m Steeple, die vorig jaar ook nationaal kadetten kampioen werden in hun specialiteit en dus realistische vooruitzichten mochten hebben om die titel als eerste jaar scholier een verlengstuk te geven.

Als één van zijn directe tegenstander kreeg Lucas, als gezelschap, streekgenoot en Vlaams Kampioen Tom Verheyden/ EA.
Lucas liep een zeer attente wedstrijd en controleerde zijn belagers van meet af aan. Met vier bleven ze strijden tot het ingaan van de laatste ronde, en de nog 4 af te leggen steeple balken die moesten genomen worden. Op 300m van het einde versnelde Tom en moest Lucas een klein gaatje laten, maar in de laatste bocht was de kloof reeds gedicht. Bij de laatste waterbak had hij een meter voorsprong genomen door over de balk te springen, zonder deze aan te raken en de rest was formaliteit. Het was alvast voor de vele aanwezige toeschouwers een grote en beklijvende finale, om duimen en vingers van af te likken.


Foto's door Tomas Sisk

Lucas reageerde opgelucht en vooral blij “het was niet gemakkelijk, maar de voorbereidingen vooraf verliepen naar wens. Zo liep ik in Oudenaarde en Moeskroen en dat gaf mij het nodige zelfvertrouwen. Ik wil ook nog een woord van dank richten tot mijn Pepe, die Hoofdtrainer is bij Zottegem Atletiek en mijn ouders. Het is een vereniging, die volop bloeit en waarbij ik ook het geluk heb die KONINKLIJKE titel die ons toebedeeld zal worden in 2019, te mogen vieren. Het is er leuk vertoeven en men hoort vast en zeker ook nog van het opkomend talent, dat ook nog hun opwachting maakt.
Nu ga ik eerst nog een beetje genieten en dan wenkt het veldlopen waar ik uiteraard met evenveel plezier de spikes aantrek en hoop het PK te mogen winnen die ons ook toevertrouwd werd op de festival weide van Rock Zottegem en dit op de datum van zondag 13 januari 2019. Ik zou zeggen supporters op post, want dit word ook een groot evenement.”

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *