Master Medailles op Kampioenschap Van Vlaanderen

Beste,

Afgelopen zaterdag waren onze masters Patrick Depuydt en Herman Van De Velde (tevens jeugdtrainer) terug paraat voor het Kampioenschap van Vlaanderen , tevens Provinciaal Kampioenschap voor de Masters.

Ook deze keer is dit Kampioenschap niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Patrick mocht als eerste aan de slag gaan in het Hinkstapspringen. Met een mooie 10m06 wist hij de eerste gouden medaille binnen te halen voor Zottegem Atletiek.

Kort daarna liep ook Herman zijn eerste wedstrijd en werd knap vijfde in een sterk bezette 100m Horden. Niettegenstaande lichte hinder aan de kuitspieren nam hij vervolgens toch deel aan het polstokspringen. Hij verbaasde iedereen met een sprong over 2m30, goed voor een evenaring van het clubrecord bij de M50. Hierbij verzekerde hij zich ook van een zilveren medaille op het Vlaams Kampioenschap en werd hij hiermee tevens Provinciaal Kampioen.

Als laatste kwam Patrick terug aan de slag op de 400 meter horden. De top vijf van het Belgische Kampioenschap was aanwezig en met kersvers Belgisch Kampioen Marc Desmet, net 50 geworden, beloofde het een heel spannende wedstrijd te worden. Marc was heel snel gestart en Patrick was van bij de aanvang op achtervolgen aangewezen. Aan de laatste 150m kwam ook Rudy Roesbeke op gelijke hoogte met Patrick, het signaal voor Patrick om nog een tandje bij te steken en de kloof met Marc proberen te dichten. Tot de laatste horde bleef Marc ruim vijf meter voorsprong behouden maar in de laatste 30 meter gebeurde het onmogelijke. Patrick remonteerde alsnog de kersverse Belgische Kampioen en bezorgde onze vereniging een tweede gouden medaille.

Een succesvolle afsluiter, van het outdoor piste seizoen op een regenachtige maar succesvolle dag voor onze beide gevestigde masters.

In de aanloop naar het 50 jarig bestaan van Zottegem Atletiek zijn ook onze 50+ Masters alvast sterk bezig .

Het bestuur,

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *