Masters van Zottegem Atletiek promoveren naar 2de klasse!

Ongeziene inzet, klasse en samenhorigheid deden de puzzel passen onder professionele begeleiding van hoofdtrainer en architect van het team.

In Beveren vonden dit weekend de Vlaamse Interclub Kampioenschappen plaats voor mannen en vrouwen in de categorie +35 jaar. Met 17 deelnemende clubs. Vooraf hadden we een Top 8 plaats vooropgesteld. Iedereen was super gemotiveerd en het teamwerk was zoals altijd “ super”.

Met de vele glansrijke prestaties, van onder meer Dieter Everaert, met een tweede plaats in het discuswerpen, Hans De Croo op de 1500m, Herman Van De Velde op de 400m, Kris Demesure Kris op de 100m , Patrick Depuydt in het verspringen, en twee schitterende individuele overwinningen van Patrick Van Petegem op de 5000m en Kisten Heymans op de 3000m.
Een schitterende team overwinning op de 4 x 400 waarvan Patrick Depuydt, Hans De Croo, Kris Demesure en Herman Van De Velde deel uitmaakten – ook wel eens het koninklijk nummer genoemd – onderscheidde Zottegem Atletiek zich met een tijd van 3’54” 69” van de rest.

Het vrouwen team werd vertegenwoordigd door Hilde Lievens die haar reeks won op de 100m en uitkwam in de aflossing, Isabelle Plasschaert die uitkwam op de 200m en de aflossing, Veronique Hersschens die uitkwam in het discuswerpen en kogel en het team op de aflossing vervolledigde, en Caroline De Geyter die de 800m voor haar rekening nam.

Onder het goedkeurend oog van de voorzitter Christian PLUME, bleek nog maar eens hoe ambitieus de vereniging is en hoe blij iedereen is dit truitje met glans te mogen dragen. Iedereen kwam scherp voor de dag en dat is geen toeval. Ondanks de erbarmelijke staat van de atletiekpiste van het Stedelijk Sportstadion te Zottegem, laten we ons niet tegenhouden om te groeien als sterke en vooral gezonde atletiekvereniging, waarbij we respect hoog in de vaandel dragen.

Volgend jaar promoveren we, maar het beste moet nog komen!

Volgend jaar vieren we ook de Koninklijke Titel, dat wil zeggen dat we 50 jaar bestaan als vereniging. Dit kon enkel door de zeer goede werking van de voorgaande bestuursleden, de vele en nog steeds toenemende vrijwilligers die meewerken aan de uitbouw van onze vereniging en de vele sponsoren die ons trouw waren en nieuwe die geloven in de verdere groei en het potentieel dat binnen onze vereniging aanwezig is. In de loop van de jaren zijn zij dus in grote getale toegenomen en dat maakt dat we dan ook één groot feest van kunnen en zullen maken. Mocht je denken ook iets te kunnen betekenen voor onze bloeiende vereniging in volle expansie, dan nodigen we jullie graag uit op één van onze wekelijkse trainingen. Via onze website www.zottegem-atletiek.be vind je alle info.

Als slot wil ik alle trouwe supporters, zij die zich inzetten voor onze VERENIGING hartelijk bedanken. Dankzij jullie steun, zijn we de enige grote atletiek CLUB, binnen de STAD Zottegem.

Nog dit! We blijven actief op zoek naar trainer(s) aangezien we onze jeugd goed willen begeleiden in wat ze graag doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *