Mededeling van het Clubbestuur!

Beste atleten van Zottegem Atletiek,
Beste ouders,

Met veel plezier bevestigen we dat de trainingen van Zottegem Atletiek doorgaan op de atletiekpiste van het Stedelijk Sportstadion in Bevegem op de ons welbekende uren:

– Voor de jeugd vanaf 7 jaar om 18u00 op dinsdag, woensdag en donderdag
– Voor de volwassenen vanaf 16 jaar om 18u00 op dinsdag en donderdag, en om 10u00 op zondag

Sinds deze week is er ook een nieuwe onderafdeling van atletiekclub Geraardsbergen actief rondom het Stedelijk Atletiekstadion.
We willen benadrukken dat Zottegem Atletiek niet verantwoordelijk is voor de trainingen en activiteiten georganiseerd door deze onderafdeling van Geraardsbergen.

Afgelopen maanden zijn door deze onderafdeling uit Geraardsbergen verschillende onwaarheden verspreid over de vrijwilligers van Zottegem Atletiek.
Dat deze geld hebben gestolen, dat er sportmateriaal gestolen is, dat onze sportverzekeringen niet in orde zijn en dat onze atletiekclub zal stopgezet worden.

Tevergeefs hebben we reeds driemaal constructief samengezeten met deze onderafdeling, en we hebben aangetoond dat al deze beweringen onjuist zijn.
Er is meer dan zestigduizend euro in onze kassa, alle sportmateriaal is opgelijst, de Vlaamse Atletiek Liga heeft herbevestigd dat iedere atleet 100% verzekerd is, en nooit hadden we meer atleten, vrijwilligers en activiteiten als vorig seizoen.

Ieder aanbod om samen te werken aan het bestuur van Zottegem Atletiek werd afgewezen. Ook een democratische verkiezing van een nieuw bestuur door al onze atleten jong en oud werd tegengewerkt. Op 26 september werd onze atletiekclub gedagvaard door enkele leden van de onderafdeling van Geraardsbergen die ons in kortgeding voor de rechter willen dagen omdat onze statuten sinds onze oprichting van Zottegem Atletiek vzw in 1969 niet voldoende zijn vernieuwd in het Staatsblad. Dit heeft niet kunnen verhinderden dat onze trainingen ongehinderd worden verdergezet.

Vlak voor aanvang van onze jeugdtraining op woensdagavond 5 oktober werden onze jeugdatleten tegengehouden door dezelfde personen voor ze het stadion betraden met de boodschap dat hun training in het stadion niet doorging en ze werden doorverwezen naar de trainingen van de onderafdeling van Geraardsbergen. Naar schatting 40 jeugdatleten aangesloten bij Zottegem Atletiek hebben bijgevolg hun training niet kunnen volgen.

We willen benadrukken dat de uitspraken van de onderafdeling van Geraardsbergen over Zottegem Atletiek onbetrouwbaar zijn.

Meer info over onze trainingen zijn beschikbaar op www.zottegem-atletiek.be

Een jaar lidmaatschap kost 90 euro, inclusief een jaar lang verzekerd sporten en een borstnummer van de Vlaamse Atletiek Liga om een jaar lang aan alle veldlopen en piste-wedstrijden deel te nemen.

Met sportieve groeten,

Christian Plume
Herman Van De Velde
Kwinten Standaert
Hilde Coessens
Tom van Huffel
Bart Lievens
Ruben Balcaen

Names Zottegem Atletiek vzw

www.zottegem-atletiek.be

https://www.facebook.com/groups/Zottegematletiek/
Via za@val.be worden de officiële boodschappen van Zottegem Atletiek vzw verzonden. Het clubbestuur van Zottegem Atletiek vzw is niet verantwoordelijk voor andere communicatie dan deze via za@val.be!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *