‘Olympische’ afsluiter van het seizoen in Aalst.

Op zaterdag 29 september organiseerde atletiekclub ALVA voor de zesde keer haar English meeting. De zon was van de partij en deed de gloednieuwe Aalsterse piste nog meer blinken. Een ideale setting dus voor 6 ZA-atleten om voor de laatste keer dit outdoorseizoen hun spikes aan te binden.

Maaike Deplorez en Kim Van Vossel beten de spits af op de 100m. De sterke tegenwind weerhield de dames niet om er een onderlinge strijd van te maken en uiteindelijk op 2 honderdsten van elkaar de eindstreep te overschrijden. Spannend!

Een uurtje later was het de beurt aan de 300m lopers. Arnaud Ndayavurwa en Geoffry Van De Velde traden aan in dezelfde reeks en lieten knappe tijden noteren nog zo laat op het seizoen. Arnaud finishte in een sterke 39”54 en werd op een zucht gevolgd door Geoffry (40”46) die op het einde nog sterk kwam opzetten. Kim Van Vossel werd derde in haar 300m reeks en liet een tijd van 45”64 optekenen.

De meeting werd afgesloten met een niet zo alledaags nummer: De Olympische Estafette!
Wouter Verstockt, Arnaud Ndayavurwa, Geoffry Van De Velde en Jonas Boulangier gingen de strijd aan tegen 6 andere ploegen. En gestreden hebben ze zeker, geloof me! Wouter beet de spits af op de 800m en deed er alles aan om de stok zo snel mogelijk aan Arnaud te kunnen doorgeven. Bij het bekijken van de racevideo achteraf, lijkt het er dan ook op dat Wouter zijn PR wel zeer dicht benaderde. Sterk!
De stokwissel verliep goed en Arnaud vloog er in vierde positie als een speer van door. Hoewel hij reeds een 300m in de benen had, gaf hij de achterliggende concurrentie geen kans om dichterbij te komen en gaf hij na een rondje de stok door aan Geoffry. Geoffry kreeg dus de taak om stand te houden. Maar hij deed beter en maakte dankzij een snelle 200m heel wat terrein goed op de loper in derde positie. De stokwissel tussen Geoffry en Jonas verliep niet volledig vlekkeloos. Dit weerhield Jonas er echter niet van om in de laatste 200m nog eens alles te geven en er voor te zorgen dat de heren van ZA in een sterke eindtijd finishten van 3’49”99.

Nieuw clubrecord: Check!
Top teamwork: Check!
Mooie afsluiter van het seizoen: Check!
Laat de crossen en de indoorwedstrijden maar komen: Dubbelcheck!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *