Oud en jong van Zottegem Atletiek presteren sterk te Oudenaarde!

Oud en jong van Zottegem Atletiek presteren sterk!
1xbrons, 1xzilver, 2xgoud en tal van mooie ereplaatsen voor ZA-atleten!

Voor foto’s van de wedstrijd te Oudenaarde klik hier!

Begin december strijken de veldlopers neer te Oudenaarde. Afspraak op de 10de memorial Valentien De Smet. Zottegem Atletiek was zeer goed vertegenwoordigd en zette mooie prestaties neer. De atleten van de Zottegemse atletiekclub trotseerde het winderige en regenachtige weer!

We beginnen bij de kangoeroes. Deze jongste atleten lopen onder begeleiding van voorlopers een 700 meter. In deze categorieën waren Pauline Snoeck, Vanooteghem Yade en Laurens Gangl van de partij.

De benjamins meisjes 2011 kregen een omloop van 900 meter voorgeschoteld. Op het vlak parkoer van Oudenaarde geen probleem voor Yenthe Van De Hoeven!

Leonie Snoeck startte zeer gefocust bij de tweede reeks benjamins meisjes. Zeer attent op de tweede rij, haar moment afwachten om toe te slaan. In de spurt werd Leonie derde. Een heel mooie prestatie als je weet dat tussen de eerste en derde maar 2 seconden waren. Proficiat Leonie met de bronzen medaille! In dezelfde reeds werd Laura Nelis 17de en Nina Vanoothegem 22ste.

Ook bij de benjamins jongens was Zottegem Atletiek goed vertegenwoordigt. Jul Lerouge werd 12de net voor zijn clubgenoot Hermes De Bremme. In dezelfde reeds werd Kamiel Lafort nog 41ste.

In de tweede reeks van de benjamins jongens werd Grim Eeckhout mooi 10de en Meuleman Gunnar 39ste.

De pupillen meisjes van 2009 mochten 1260 meter afleggen in de Oudenaardse velden. Silke Degheele presteerde terug zeer goed en liep naar de 7de plek. Silke is een mooie aanwinst voor Zottegem Atletiek en presteert steeds zeer sterk op de veldlopen. Ook Cara Van De Velde was terug van de partij en werd 35ste.

Een jonge pupil van 2009 die ook steeds goed presteert is Basil De Bremme. Hij werd 5de in zijn reeks in een tijd van 5min12sec. Staf Lerouge werd in dezelfde reeks 39ste.

Bij de oudste pupillen kwamen twee ZA-atleten aan de start. Keano Thomas en Dieter Lievens hielden elkaar gezelschap en werden 35ste en 36ste!

Over naar de miniemen meisjes. 1870 meter ploeteren in de modder is op het lijf geschreven van Mona De Vuyst. Broer Nathan was ziek en moest verstek laten gaan, maar zij hield met een mooie 11de plek de eer hoog van de familie De Vuyst.

Ook in de reeks van de miniemen jongens waren er ZA-atleten te bespeuren. Maxime Adam werd 9de en Levy Lafourte 14de.

Vanaf de kadetten jongens lopen twee leeftijdsgroepen bij elkaar. Deze jongens moesten 2810 meter afleggen. Mooie prestaties voor Tim Deplorez met een 27ste plaats, Daan Vanhoolandt op een 32ste plek net voor Lars Eeckhout op een 33ste plek! Proficiat jongens!

Bij de scholieren jongens was het uitkijken naar de prestatie van Lucas Lievens. Na zijn overwinningen in Zwijnaarde en Aalter, was de atleet van ZA zeer gemotiveerd om terug een mooie prestatie neer te zetten. 4160 meter zwoegen is op zijn lijf geschreven, maar er was zware concurrentie aangekondigd. Abdullah Dubad kwam aan de start. Een zeer getalenteerde atleet! Lucas was de enige atleet die Abudllah Dubad enigszins kon volgen, maar na 2 km moest ook de atleet van Za hem gewonnen geven. Lucas Lievens mocht het zilver meebrengen naar Zottegem! Ook Tibo Verstockt persteerde goed en liep naar een 18de plaats.

De reeks van de masters dames werd opgesplitst in twee groepen. De +50 en de jongere masters. De de +50 werd de za-altlete Caroline De Geyter eerste! Zij bracht het goud mee naar Zottegem.

De korte cross voor de heren is een wedstrijd waar juniores, seniores en masters tegen elkaar lopen. Op een ingekort parkoer van 2810 meter liepen de atleten van ZA naar de volgende plaatsen: Kristof De Borle – 21ste en Geoffry Van De Velde – 37ste!

Ook bij de masters heren waren er twee reeksen. Eentje voor de +50 en eentje voor de jongere masters. In de reeks van de +50 werd de voorzitter van ZA Christian Plume – 10de, Herman Van De Velde – 12de, William Van Huffel – 17de en Rudy Van Laethem 31ste!

Ten slotte liepen de masters heren 6860 meter. Ook daar mocht ZA het goud inpakken. Patrick Van Petegem werd de overwinnaar in een tijd van 23min en 1sec. In dezelfde reeks werd Jelle Van Breusegem – 18de, Peter De Vuyst – 22ste, Theo Rabout – 26ste, Steven Lafort – 30ste, Stefaan Borloo – 35ste, Danny Verstockt – 36ste.

Met vier podiumplaatsen en tal van mooie prestatie, kan Zottegem Atletiek de concurrentie van de vele atletiekkernen dat Vlaanderen rijk is, te baas!

Dat Zottegem Atletiek een actieve vereniging is, is in Zottegem en omstreken gekend.
Noteer alvast volgende organisaties in jouw agenda:

  • Nieuwjaarsreceptie in de eerste week van januari 2019.
  • Provinciaal Kampioenschap Veldlopen op zondag 13 januari 2019 te Zottegem-Bevegem.
  • Jubileumfeest 50-jarig bestaan op zaterdagavond 4 mei 2019 – Feestzaal Bevegemse Vijvers.
  • 39ste Egmontloop op zaterdag 17 augustus 2019 op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem
  • Jaarlijks Eetfestijn op zaterdagavond 19 en zondagmiddag 20 oktober 2019 in het Ontmoetingscentrum van Velzeke.

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

Voor meer informatie contacteer www.zottegem-atletiek.be of za@val.be!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *