Provinciaal Kampioenschap Jeugd te Hamme.

Sterke prestaties van Zottegem Atletiek
Op zaterdag 27 juni was het moment daar. De dag waar we allemaal op wachtte. Het provinciaal kampioenschap voor onze jeugdatleten dat plaatsvond in Hamme en vergeten zullen we deze niet snel. Onze 16 aanwezige atleten behaalden allemaal stuk voor stuk mooie resultaten met enkele mooie ereplaatsen en in totaal 6 podiumplaatsen.
Enkele onder hen mochten al heel vroeg aan de bak zoals een halve Tim Deplorez die zich daar toch mooi als eerste jaars naar een 5de plaats wierp in het kogelstoten met een worp van 8m25 bij de pupillen jongens. Bij de miniemen meisjes mocht Silke Deplorez zich met de speer plezieren en ze eindigde op een 5de plaats met een worp van 24m38. Emma De Naeyer mocht op hetzelfde moment haar 1ste provinciale titel vieren door te finishen in een tijd van 10.11 op de 60 meter horden. Haar zus, eveneens miniem, Marie De Naeyer klokte een 9de tijd af op de 150 meter met een tijd van 21.73. Bij de oudste jongens mocht Simon Ameys een 8ste plaats opnoteren met een worp van 29m19 in het speerwerpen. Pupil Antje De Schryver eindigde op een 17de plaats met een sprong van 3m21 in het verspringen.
Na ons goed gevuld bezoek aan de plaatselijke frituur in Hamme, achja trainers mogen toch ook eten begon het namiddagprogramma waar we zeker en vast zin in hadden. De reeksen van de 60 meter spurt stonden als loopnummer op het programma. Bij de benjamins dames behaalde Anke Sirjacobs een 10de tijd met 10.06, net niet genoeg voor een plaats in de finale. Bij de pupillen heren mochten ze allebei deelnemen aan de finale. Maxime T’Siobbel verbeterde zijn tijd van 9.17 naar 9.10 en eindigde als 7de. Elias Bultot won de reeksen in een tijd van 8’79 en klokte in de finale een tijd van 8’61 af. Dit was goed voor een 2de stek en een nieuw clubrecord. Bij de miniemen dames klokte Marie De Naeyer een tijd van 11’56 af. Terug over naar de kampnummers waar om half 2 onze jongsten van de hoop Yarne Vermeulen mocht starten in het hoogspringen. Even dachten we aan een overwinning, maar het werd een mooie 2de plaats voor Yarne met een sprong over een hoogte van 1m20 en dit leverde hem een nieuw clubrecord op. Bij de miniemen dames mocht ook Silke Deplorez het podium op door als 3de te eindigen in het kogelstoten waarvoor een welverdiende dank aan haar grote zus Maaike. Ze stootte de kogel naar een afstand van 10m57 en dat leverde haar een clubrecord op. In het hockeybalwerpen eindigden Artuur Van Der Schueren als 10de met een worp van 29m69 en Viktor Orlicky eindigde als 16de met een worp van 25m94. Om 16 uur was het dan tijd voor de langere afstanden. Bij de benjamins dames finishte eerstejaars Lize Van Acker met een tijd van 2’09.59 als 9de en deze tijd leverde haar een gloednieuw clubrecord op. Anke Sirjacobs finishte als 15de in een tijd van 2’13.22. Bij de pupillen heren eindigde Jarno Colyns als 8ste met een tijd van 3’24.41. Bij de pupillen dames verbrak Anna Baele het clubrecord door op een jammer genoeg maar mooie 4de plaats te eindigen in een tijd van 3’25.38. Bij de miniemen heren finishte Lars Van Gansbeke als 10de in een tijd van 3’09.54. Op de afsluitende 300 meter verbrak ook Emma De Naeyer het clubrecord in een tijd van 43’60 en werd met deze tijd ook provinciaal kampioene op deze discipline. Om dan nog even af te sluiten met enkele kampnummers. In het kogelstoten eindigde miniem Simon Ameys als 6de met een worp van 7m88. In het hoogspringen behaalde Antje De Schryver een 10de plaats met een sprong over een hoogte van 1m20. Toch nogmaals een mooi nieuwtje uit de Hamse zandbak want daar behaalde onzen junior Yarne Vermeulen een 2de plaats met een sprong van 3m74.
Zo mochten we met 6 medailles, waarvan 2 provinciale titels terug naar huis keren na een lange maar heel plezante dag. Van de 23 deelgenomen disciplines eindigden we maar liefst 20 keer in de eerste top 10. Als je dat kan realiseren als een kleine club zoals Zottegem Atletiek dan mag je wel spreken van een succes. Jeugdtrainers willen daarvoor ook iedereen bedanken die deelnam aan het PK. We zijn meer dan tevreden en de dag kon niet beter gegaan zijn.
2 –> Emma De Naeyer behaalde de provinciale titel op de 60H

emma de naeyer

3 –> Zilver voor Yarne Vermeulen op het hoogspringenyarnesilke deplorezelias bultot

 

4 –> Brons voor Silke Deplorez in het kogelstoten
5 –> Zilver voor Elias Bultot op de 60 meter spurt

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *