Provinciaal Kampioenschap Veldlopen – 4 medailles voor ZA!

Atleten van Zottegem Atletiek presteren prachtig op het Provinciaal Kampioenschap Veldlopen te Lokeren.

Op zondag 4 februari stond het jaarlijks Provinciaal Kampioenschap veldlopen te Lokeren aangestipt op de agenda van verschillende ZA-atleten. Het Park Ter Beuken was de place-to-be. Samen met de trainers hadden de atleten zich voorbereid op deze wedstrijd. De week ervoor konden de atleten zich nog testen op de thuiswedstrijd te Zottegem, maar in Lokeren was het menens.

Zottegem Atletiek bestaat in 2019 50 jaar. Voor een vereniging steeds een heugelijke verjaardag. Het clubbestuur is druk bezig om een mooi programma samen te stellen. Ook het organiseren van een Provinciaal Kampioenschap veldlopen staat op hun verlanglijstje. Afwachten dus aan wie het Provinciaal Comité de wedstrijd toekent, maar daar hoor je binnenkort meer over.

Twee keer goud als Provinciaal Kampioen, één maal zilver en één maal brons!

In de eerste reeks van het Provinciaal Kampioenschap startte Léonie Snoeck. Een eerstejaars benjamin met heel wat ambitie. Na een overwinning in Zwijnaarde en tal van mooie ere-plaatsen presteerde Léonie zeer goed op het PK. Zij behaalde een mooie vijfde plek en legde de 1100 meter af in 4min33sec.

In de tweede reeks benjamins meisjes was de dochter van trainer Herman Van De Velde van de partij. Cara is net als haar papa en mama van de atletiekmicrobe gebeten. Cara Van De Velde werd 41ste in haar wedstrijd.

Ook bij de benjamins jongens was ZA vertegenwoordigd. Na een tweede plaats in Zottegem was Basil De Bremme zeer gemotiveerd om ook op het PK een mooi resultaat neer te zetten. Hij loste de verwachtingen dan ook in met een verdienstelijke 6de plaats. In dezelfde reeks was ook Staf Lerouge van de partij. Staf liep al heel wat veldlopen en behaalde een mooie 61ste plek.

De pupillen meisjes kregen een omloop van 1600 meter voorgeschoteld. Romee Pardaens behaalde een 24ste plek en werd zo mooi beloond voor een heel veldloopseizoen van inzet.

Bij de pupillen jongens kwam Nathan De Vuyst aan de start. Hij liep een heel mooie wedstrijd en kwam aan als 18ste.

Voor de miniemen deden de organisatoren er nog een schepje bovenop. Een omloop van 2000 meter was voorzien. Bij de miniemen meisjes starten twee ZA-atletes. Rani Pardaens en Mona De Vuyst. Beide liepen de hele wedstrijd in elkaars buurt en behaalden uiteindelijk de 32ste en 33ste plek.

Maxime Adam is zijn eerste jaar aangesloten bij Zottegem Atletiek en heeft de voorbije veldlopen al uitstekend gepresteerd. Na een moeilijke periode met ziekte was hij terug in Zottegem van de partij. Voor het provinciaal kampioenschap was hij volledig uitgerust en startte als een pijl uit een boog. Maxim Adam mocht voor het eerst een medaille naar Zottegem meebrengen. Hij behaalde een bronzen medaille, hij eindigde op slechts drie seconden achter de tweede. Proficiat! Quinten Van Petegem werd in dezelfde wedstrijd 42ste.

De oudste miniemen werd tevens 2000 meter voorgeschoteld. Twee atleten van ZA ware van de partij en kenden een mooi verloop van de wedstrijd. Rune Pardaens, die de week voordien nog in Zottegem tweede werd, liep – ondanks zijn ziekte – naar een verdienstelijke 12de plek. Tim Deplorez had een moeilijke eerste ronde, maar herpakte zich volledig in de tweede ronde en werd nog mooi 24ste.

Ook de cadetten jongens wachtte een heuvelachtige omloop van 2600 meter. Rune De Clercq vertegenwoordigde daar de kleuren van ZA en werd 59ste.

Bij de scholieren jongens was het uitkijken naar het duel tussen Lucas Lievens (ZA) en Kobe Van Rie. Beide atleten lopen een uitstekend veldloopseizoen en vinden in elke wedstrijd elkaar terug in de strijd om een podiumplaats. In Zottegem was de overwinning voor Lucas Lievens van ZA met toch een voorsprong van een 10-tal seconden op de tweede. In Lokeren kregen de scholieren een gepeperde omloop van 3800 meter voorgeschoteld. Iets tekort voor Lucas Lievens, maar hij was zeer gemotiveerd om zijn titel van vorig jaar te hernieuwen! Uiteindelijk werd Lucas Lievens met 1 seconde verschil Provinciaal Kampioen Veldlopen. Een zeer bevochten wedstrijd die tot op de meet werd gestreden.

In de korte cross was trainer Kristof De Borle gestart. In de voormiddag begeleidde hij nog de jeugdatleten en in de namiddag trok hijzelf de spikes aan. Kristof werd 20ste over een afstand van 2900 meter.

Al laat in de namiddag waren de juniores aan de beurt. Wouter Verstockt verdedigde de kleuren van ZA met een 10de plek.

Bij de masters heeft ZA een hele schare atleten. De jongste masters zijn tussen de 35 en 40 jaar. In deze reeds werd Bjorn Van Boxstael 13de.

Patrick Van Petegem behaalde het zilver bij de masters M40. Nog deelnemende ZA-atleten bij de M40 waren David Pardaens 12de  en Jurgen Verlinden 16de.

Bij de masters M50 viel Herman Van De Velde net naast het podium. Een vierde plek werd zijn deel, maar hij kijkt al uit naar de wedstrijden indoor en outdoor.

In de reeks masters M60 waren Dirk Pardaens en Rudi Van Laethem van de partij. Ze werden respectievelijk 4de en 5de van hun reeks.

Bij de masters vrouwen was Bernadette Vekeman van de partij. Zij verlengde haar titel bij de Masters M60 en mocht dus ook het goud meebrengen naar Zottegem.

In de reeks Masters vrouwen W35 werd Anneleen Vercruyssen mooi 5de.

Proficiat aan alle deelnemende atleten!

Zottegem Atletiek en zijn trainerskorps doen er alles aan om de atleten te begeleiden en te motiveren. De uitslagen zijn voor hen een opsteker en zeker ook voor alle vrijwilligers die veel van hun vrije tijd op offeren aan de Zottegemse atletiekclub.

Dat Zottegem Atletiek een actieve vereniging is, is in Zottegem en omstreken gekend.
Noteer alvast volgende organisaties in jouw agenda:

  • 37ste Egmontloop op zaterdag 18 augustus 2018 op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem
  • Jaarlijks Eetfestijn op zaterdagavond 20 en zondagmiddag 21 oktober 2018 in het Ontmoetingscentrum van Velzeke.

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

Voor meer informatie contacteer www.zottegem-atletiek.be of za@val.be!

One comment

  1. Opnieuw een prachtig artikel. Zeer professioneel en een top atletiek club waardig. Doe zo verder allen zowel bestuursleden als atleten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *