Provinciaal Kampioenschap Veldlopen in de Brielmeersen te Deinze!

Op zaterdag 31 januari stond het Provinciaal Kampioenschap op het veldloopprogramma! Voor de Zottegemse atleten was er stevig concurrentie van de Sporta-veldloop.

Bij de benjamins dames kwam Amelie Ducoulombier aan de start bij het geboortejaar 2007. Deze week was Amelie ziek en dat voelde ze op de omloop. Ze eindigde als 34ste. Bij de benjamins dames geboren in 2006 eindigde Rani Pardaens op een mooie 19de plaats.

Bij de benjamins jongens kregen we Ethan Odevaert aan de start. Hij eindigde na een mooie wedstrijd van 850 meter op een 27ste plaats.

Over naar de pupillen die een afstand van 1320 meter dienden te overbruggen. Meisjes kregen we hier niet aan de start en dus onmiddellijk over naar de jongens. Bij de jongens geboren in 2005 kregen we 2 ZA deelnames. Op een mooie 10de plaats vonden we Jarno Colyns terug met een eindtijd van 5’35. Rune Pardaens eindigde als 27ste. Bij de jongens geboren in 2004 eindigde Elias Bultot op een 14de plaats.

Colyns Jarno Colyns Jarno in actie bij de pupillen jongens!

Bij de miniemen kregen we opnieuw geen meisjes aan de start, het lijkt een uitstervend ras te worden. Dan maar opnieuw onmiddellijk over naar de jongens. De miniemen dienden 3 kleine rondjes te overwinnen en dat vormde een afstand van 1790 meter. Bij de jongens geboren in 2003 eindigde Milan Odevaert op een 13de plaats. Bij de jongens geboren in 2002 werden tot slot ook nog mooie resultaten geboekt. Op een mooie 7de plaats eindigde Lars Van Gansbeke met een tijd van 6’54. Op een 25ste plaats vonden we dan nog Lucas lievens terug.

van Gansbeke LarsVan Gansbeke Lars werd 7de bij de miniemen jongens!

“We willen alle deelnemers proficiat wensen om aan de start te staan van het PK veldlopen, geen grote opkomst van onze atleten. Meerdere verkiezen meer de scholenveldloop dan een officiële wedstrijd. Diegene die er waren hebben het beste van zichzelf gegeven.” Aldus de aanwezige jeugdtrainers.

Volgende afspraak is de laatste veldloop van het criterium voor onze jeugd. Op zaterdag 14 februari trekken we dan naar Uitbergen.

In de korte cross kwam Chaïm De Mulder als 20ste over de lijn. Frederik Van Der Elst werd in dezelfde reeks 23ste.
Bij de masters vrouwen werd in de reeks +60 Bernadette Vekeman derde. Zij bracht de bronzen medaille naar Zottegem.

Patrick Van Petegem werd tweede bij de masters mannen. In dezelfde reeks werd Chris Lenssens 28ste, Peter De Vuyst 39ste, Marc Goossens 40ste, Mike Vanderroost 56ste, Jurgen Verlinden 57ste , Dirk Pardaens 69ste en Rudi Van Laethem 83ste. Marcel Vanhessche werd in de reeks 60+ tweede.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *