Start To Run 2014

Nieuwe Start to Run sessie in maart 2014!

Met de slogan ‘voor conditie en fun’ richt Zottegem Altetiek vzw -na het overdonderend succes van de vorige reeksen – voor de negende keer een Start to Run sessie in. Voor wie een goedkope, ontspannende sportactiviteit zoekt met heel wat voordelen voor de gezondheid, is joggen een aanrader. Elke dag bewegen is een must.
De Zottegemse Atletiekclub organiseert dan ook vanaf dinsdag 25 maart 2014 om 19.45 uur een cursus joggen voor beginners. In het kader van Start-to-Run is het de bedoeling dat kandidaat joggers na 10 weken zonder problemen aan één stuk 5 km kunnen joggen. Het is een actie die gericht is naar beginnende joggers, recreanten, vrouwen en mannen die nog nooit aan sport hebben gedaan. Wekelijks wordt op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem-Bevegem een modeltraining afgewerkt onder begeleiding van een coach van de joggingkern van Zottegem Atletiek.
Heb je al een basis van vorige sessies, dan kan je voor een verdere stap ook terecht bij onze begeleiders van de joggingkern! Kort samengevat: Voor wie?  Iedereen, jong of oud.
Iedereen is geschikt om te joggen. Als je ouder bent dan 40 jaar, ga je best eens langs bij je huisarts voor een preventief onderzoek. Joggen is de meest efficiënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals een te hoge bloeddruk en overgewicht.
eindsessie start to run 2013

Wanneer? Elke dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.45 uur en zondagvoormiddag om 10 uur!
Waar? Stedelijk sportstadion te Zottegem – Kastanjelaan.

Kostprijs? 25 euro (voor begeleiding, verzekering, gebruik accommodatie) – bij jouw mutualiteit kan je meer info bekomen voor een tussenkomst! Sluit aan bij het Start to Run® programma. Dankzij het deskundig advies van onze specialisten, zal je beter, sneller en langer leren lopen. Je zal er van staan kijken hoeveel vooruitgang je boekt, gewoon door op je eigen ritme te trainen. Je kan ter plaatse inschrijven, maar ook vooraf inschrijven is mogelijk door het inschrijvingsformulier via deze link te downloaden en in te vullen en aan kurt.broeckaert@skynet.be te bezorgen en 25 euro te storten op rekeningnummer van Zottegem Atletiek vzw 001-0462441-21 – Rodestraat 69 – 9620 Zottegem met mededeling start to run 2013.

WELKE VOORDELEN HEEFT JOGGEN? Het is een eenvoudige en goedkope sport Het is een gezonde buitensport Het is een ideale gezinssport Het is zeer goed om je te ontspannen Het kan een onderdeel zijn van een dieet Je kan overal en op elk moment van de dag joggen Je voelt je conditie snel verbeteren

WELKE PRAKTISCHE TIPS ZIJN ER NOG? Zorg voor goede trainingsschoenen. Loop steeds met geschikte sportieve kousen (je vermindert de kans op blaren). Voorzie steeds regenkledij.  Zorg voor voldoende warme kledij in de winter (handschoenen en een muts zijn zeker aan te raden). Eet geen zware maaltijd voor je gaat joggen. Voor meer inlichtingen ivm Start to Run kan je steeds bij de secretaris Kurt Broeckaert – 0474/97 15 47 terecht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *