Sterk Belgisch Kampioenschap Masters Indoor

Onze ZA Masters stonden terug garant voor Topprestaties op de Belgische & Provinciale Indoor kampioenschappen afgelopen zaterdag in de Topsporthal te Gent.

De dag begon vrij vroeg met om 9u30 reeds de eerste twee proeven bij de mannen Masters 50+.

Herman Van De Velde trad als eerste aan in de 60m Horden. Verdeelt over twee reeksen was het afwachten op de definitieve resultaten. Met een mooie 4-de plaats op het BK en Provinciaal Kampioen van Oost-Vlaanderen was dit alvast een mooie start.

Op het zelfde tijdstip startte tevens de Hinkstap bij de 50+ waar Patrick Depuydt aantrad. Met een schitterende sprong van 10m21 (nieuw indoor clubrecord) hield hij alle concurrenten achter zich en werd verdiend Belgisch Kampioen (Goud) in deze vrij technische discipline.

Kort na de middag kwam Herman voor een twee keer in actie in spannende polsstok competitie, met een heel goede 2m20 werd Herman terug Provinciaal Kampioen en vijfde in het BK.

Hierna was het even wachten voor het eerste aantreden van onze vrouwelijke master Anneleen Vercruyssen op de 1500m. Gezien eventjes uit competitie en opnieuw aangesloten bij onze vereniging, was moeilijk om in te schatten wat er mogelijk was en de wedstrijd was dan ook super spannend. Anneleen liep heel verstandig bij een tweede groep in achtervolging op de koplopers. In de laatste bocht voor de finish haalde Anneleen een ongeziene sprint uit de benen en liet ze de andere lopers van de groep achter zich. Hiermee werd ze bij haar debuut direct derde (Brons) op het Belgisch Kampioenschap, een schitterend resultaat en een mooie bekroning voor al haar inspanningen. Van een comeback gesproken.

De laatste proef van de dag was het verspringen en zoals reeds vele clubleden weten is dit tevens een van geliefkoosde disciplines van Patrick Depuydt. Het besef dat een sprong van liefst meer dan 5m nodig zou zijn om zekerheid te hebben op een podiumplaats verhoogde de druk. Zoals gewoonlijk was de eerste sprong een “veiligheidsprong” met 4m51, de volgende sprongen waren allemaal vrij goed en met  4m96 werd terug de derde (Brons) plaats op het Belgisch Kampioenschap behaald.

Het waren opnieuw mooie Belgische en Provinciale kampioenschappen met fantastische resultaten en heel tevreden ZA atleten. Laat dit een extra stimulans zijn voor andere clubgenoten en onze masters staan altijd ter beschikking om hun ervaring, sportkennis en wedstrijd technieken te delen met alle andere clubleden.

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *