STERKE JEUGDATLETEN BIJ ZOTTEGEM ATLETIEK!

De jeugdaflossingen in de Gentse topsporthal zijn een jaarlijkse afspraak voor de vele atletiekclubs die België rijk is. Ook Zottegem Atletiek tekende opnieuw present, dit keer met 4 jeugdploegen.

Afgelopen weken werden de trainingen aangepast waar nodig. De trainers stoomden hun atleten klaar met veel geduld en passie. Voor zo goed als alle atleetjes zou deze wedstrijd immers hun vuurdoop op de indoorpiste betekenen.

Stuk voor stuk vertegenwoordigden ze hun club ZA met fierheid en deden ze het schitterend.

Verslag reeks miniemen – (verslagen van de andere reeksen mogen steeds aan za@val.be bezorgd worden)

Speciale vermelding voor het miniemen jongens ploegje die er met een tijd van 1’59 zelfs in slaagde het clubrecord te verbreken! Prachtige prestatie als je weet dat 3 van de 4 atleten nog nooit een pistewedstrijd liepen.

Startloper Maxim, onlang nog derde op het PK veldlopen, mocht de spits afbijten. Daarbij sterk gehinderd liet hij zich niet uit zijn lood slaan en sleepte onmiddelijk een goede positie uit de brand.

Lorenzo was net op tijd terug vanonder de Spaanse zon en liet direct zien dat zijn batterijen meer dan opgeladen waren. Zo snel mogelijk richting ploeggenoot Lars was zijn doel en dat was er aan te zien. Voor Lars was alles ook helemaal nieuw maar dat kon je absoluut niet merken. Hij wist goed wat hem te doen stond: met die stok naar Tim, hoe rapper hoe liever. Ook Lars werd nog geintimideerd in de bocht maar hij herpakte zich voortreffelijk en met een bijna perfecte stokwissel zette hij teamgenoot Tim op weg. Routinier Tim had de jongens al meerdere trainingen op sleeptouw genomen en wou ten allen tijde de kers op de taart met een nieuw clubrecord in een van zijn laatste indoorwedstrijden bij de jeugd. Misschien wat hoog gegrepen dachten ouders en trainers maar niets bleek minder waar. Samen doken ze onder de 2 minuten. Wat een inzet en overgave jongens!

Proficiat aan alle deelnemende atleten en hun trainers! Dit was een superleuke ervaring voor iedereen en wordt hopelijk komende zomer herhaald op de outdoorpiste.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *