Succesvol Nationaal Jeugdcriterium!

Op zaterdag 26 september trokken we met 7 jeugdatleten naar Nijvel om er deel te nemen aan het officieuse Nationale criterium voor de jeugdatleten. Het werd zoals in de titel vermeld een criterium om nooit meer te vergeten want wat deden onze atleten dat daar schitterend.

De dag begon pas rond de middag voor ons maar er mochten wel 3 atleten te gelijk starten in 3 verschillende discipline. In het kogelstoten bij de miniemen meisjes behaalde Silke Deplorez een 10de plaats in het kogelstoten met een worp van 10m19. Terwijl was onzen benjamin Yarne Vermeulen aan de bak in de Nijvelse zandbak. Wat een thriller was me dat daar. We verliezen de wedstrijd met amper 4cm op overwinnaar en 2cm op de 2de. De derde plaats was voor ons weggelegd en amper op 1 en 2 cm volgde de rest. Met een sprong van 3m74 was de 1ste medaille dus binnen.
Yarne Vermeulen

In de reeksen van de 60 meter wist pupil Elias Bultot zich mooi te plaatsen met een tijd van 8.63. Net na de middag stond de 300 meter op het programma waar het podium allemaal in de 1ste reeks liep. Net zoals Emma De Naeyer. Ze finishte in een tijd van 42.43 en eindigde 2de. Hopla opnieuw een medaille binnen en een clubrecord.
Na de middagpauze gingen we weer van start waar Emma zich makkelijk kon plaatsen voor de finale op de 60 meter horden met een tijd van 9″73. Over naar het hoogspringen waar onze junior Yarne wat teleurstelde. De top 5 kreeg allemaal problemen op de hoogte van 1m10 en daar stopte het ook voor Yarne en strandde dus op een 10de plaats met een hoogte van 1m05.

Emma De Naeyer-2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Over naar de langere afstanden waar we in elke reeks problemen hadden met de start. Bij de benjamins meisjes eindigde Lize Van Acker met een tijd van 2’08″99 op een 16de plaats. Bij de pupillen meisjes eindigde Anna Baele als 12de in een tijd van 3’25″86 en dat is niet ver van haar clubrecord maar dus net niet. Bij de miniemen jongens finishte Lars Van Gansbeke als 16de in een tijd van 3’10″42. Om de dag dan af te sluiten met de finales waar Emma op de 60 horden nipt geklopt werd met 1 honderste van een second en dus 2de werd. 3de medailles binnen.

Elias Bultot

Ook voor Elias Bultot was het sprinten voor zijn leven en dat werd beloond met een 3de plaats en dus brons binnen. 4 medailles was dan ook ons eindtotaal.

Proficiat aan alle deelnemers !!!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *