Succesvolle Provinciale Kampioenschappen Steeple en 10.000 meter!

2 maal Goud op het Provinciaal Kampioenschap Steeple.

Te Oudenaarde werd het Provinciaal Kampioenschap Steeple georganiseerd. ZA was uiteraard van de partij en kwam met twee gouden medailles naar Zottegem.


Lucas Lievens werd met 5 hondersten Provinciaal Kampioen op de 2000 m Steeple met een tijd van 6.24.75.

Herman Van De Velde kreeg 3000 m op zijn bord. Met een tijd van 12.29.98 werd hij tevens Provinciaal Kampioen.

4 maal Goud en 1 maal Zilver voor ijzersterk ZA op het Provinciaal Kampioenschap 10.000 meter.

Woensdag 22 augustus werden op de piste de provinciale titels op de 10.000 meter uitgereikt en werd er voor het eerst in jaren uitgeweken van Ertvelde naar Oudenaarde, waar KASVO deze meeting organiseerde.

Zoals voorheen steeds het geval geweest op dit kampioenschap, presteerden ook nu de masters van ZA uitmuntend.

Patrick Van Petegem kroonde zich in de categorie M40 tot provinciaal kampioen in een tijd van 33.12 na een mooie wedstrijd waar hij zijn tempo van begin tot einde kon vasthouden.
In de categorie M45 zorgde Peter de Vuyst voor een heel mooie prestatie. Na enkele jaren harde trainingsarbeid waarin hij steevast enkele mooie ereplaatsen kon lopen, ging hij deze keer met de hoofdprijs aan de haal. In het zog van een junior liep hij als tweede in zijn reeks in een zeer constant tempo helemaal alleen naar de titel in 37.02.

De steeds op de afspraak zijnde Marcel van Hessche, vader van bekende masteratlete Hilde van Hessche, en Bernadette Vekeman zorgden in de respectievelijke categorieën M65 en W60 voor de titels. Marcel in 52.21 en Bernadette in 49.45


Tot slot werd Dirk Pardaens mooi 2de  en behaalde aldus het zilver in M60 in een tijd van 45.34.

Kortom, veel succesrijke masters van ZA op de wat langere afstand op een steeds sterk bezet Oostvlaams provinciaal kampioenschap.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *