Veldloopseizoen van Zottegem Atletiek succesvol gestart! 2xgoud en 2xzilver voor ZA-atleten!

In de atletieksport is begin november de traditionele start van het nieuwe atletiekseizoen en de start van de talrijke veldlopen in onze streek.  Voor de Zottegemse atleten van Zottegem Atletiek met stip aangeduid om mooie prestaties neer te zetten. Het trainerskorps van Zottegem Atletiek selecteert een aantal mooie veldlopen in de streek waaraan in clubverband wordt deelgenomen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd is dan ook het devies.

De eerste wedstrijd op het programma was zondag ll. in Zwijnaarde. De veldloop van Zwijnaarde is gekend als een vlakke omloop, waar een snelle wedstrijd kan gelopen worden. Enkele fikse regenbuien de dag voordien konden de pret niet bederven en om 12.25 u werd het startschot gegeven van de eerste reeks.

Bij de benjamins meisjes was het onmiddellijk prijs voor Zottegem Atletiek! Leonie Snoeck nam voor eerst deel aan een officiële veldloop en was zeer gebrand om de wedstrijd te lopen. Zij liep een zeer verstandige, beheerste wedstrijd en kon in de laatste meters de overwinning binnen halen. Een mooie start van het veldloopseizoen!

Bij de benjamins meisjes van 2009 nam Cara Van De Velde deel. Cara behaalde een mooie 30ste plek.

Ook bij de benjamins jongens was een ZA-atleet vertegenwoordigd. Staf Lerouge liep naar de 31ste plek.

Bij de pupillen jongens van 2008 werd een omloop van 1400 meter voorgeschoteld. Nathan De Vuyst werd 43ste.

Ondertussen zijn we reeds bij de miniemen jongens beland. Zij liepen 1900 meter door de Zwijnaardse velden. In deze reeks namen twee ZA-atleten deel. Maxime Adam werd in zijn eerste officiële wedstrijd 5de. Een zeer mooie prestatie voor een jeugdatleet dat pas zijn eerste jaar is aangesloten.
Tim Deplorez werd in de tweede reeds van de miniemen 11de. Net buiten de top 10, maar een hoopvolle prestatie naar de toekomst toe.

Onder een mooie stralende zon startten de cadetten jongens. Onmiddellijk na de start werd een groep van een 8-tal atleten gevormd. In de tweede groep maakte Casper De Troyer een mooie remonte en liep naar de 16ste plek. Ook Rune De Clercq en Tibo Verstockt kwamen aan de start en behaalden een 24ste en 26ste plek.

Bij de scholieren jongens stond geen maat op Stijn Thienpondt van ASVO. De tweedejaars scholier werd met 40 seconden voorsprong eerste en liep de 3840 m in een tijd van 12min39sec. Daarachter was het echter wel spannend. Eerstejaars scholier Lucas Lievens van Zottegem Atletiek liep een sterke wedstrijd en kon zijn goede vorm van vorig seizoen verder zetten met een schitterende tweede plaats.

Er was in Zwijnaarde ook een korte cross voorzien. Daarin konden juniores, seniores en masters hun beste beentje voorzetten op een afstand van 2900 meter. Bjarne Machtelinckx behaalde een mooie 16de plek.

De juniores dames legden 4900 meter af. Laure Duprez viel net naast het podium, maar startte haar veldloopseizoen met een mooie 4de plaats.

De dames seniores liepen ook 4900 meter. De 18de plek was gereserveerd voor Angelique Denijs.

Ook bij de juniores heren was Zottegem Atletiek vertegenwoordigd. Wouter Verstockt liep net zoals vorig jaar naar de 5de plek.

Bij de masters dames was ZA vertegenwoordigd door Kirsten Heymans. Zij liep de 4900 meter in een tijd van 20min16sec en werd hiermee tweede. Een heel mooie start van het veldloopseizoen voor Kirsten, die zo haar goede vorm van de wegwedstrijden verder zet.

Vaste waarde van de club Patrick Van Petegem werd bij de masters heren knap eerste, met 15 seconden verschil op zijn concurrentie! Nog een vaste waarde van ZA en huidig voorzitter Christian Plume werd 16de, Stefaan Borloo werd 24ste, Nico Vekeman 29ste, Verstockt Danny 30ste, Bart De Cooman 35ste, Mike Vanderroost 37ste, Herman Van De Velde 38ste, Jurgen Verlinden 39ste, Van Huffel William 41ste, Dirk Pardaens 50ste en Rudy Van Laethem 51ste!

Dat Zottegem Atletiek een actieve vereniging is, is in Zottegem en omstreken gekend.
Noteer alvast volgende organisaties in jouw agenda:

  • Eindejaarsjogging op zaterdag 30 december 2017 te Sint-Goriks-Oudenhove
  • 46e nationale veldloop op zondag 28 januari 2018 te Zottegem-Bevegem.
  • 37ste Egmontloop op zaterdag 18 augustus 2018 op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem
  • Jaarlijks Eetfestijn op zaterdagavond 20 en zondagmiddag 21 oktober 2018 in het Ontmoetingscentrum van Velzeke.

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

Voor meer informatie contacteer www.zottegem-atletiek.be of za@val.be!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *