Vijf maal medaillewinst voor Zottegem Atletiek!

Op de provinciale indoorkampioenschappen in de Gentse Topsporthaal behaalden de atleten van Zottegem Atletiek vijf maal het podium.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Florian Ligneel won het kogelstoten juniores heren  met een worp van 13m97 en verlengde zo opnieuw zijn titel van de vorige jaren.

Reeds voor het 3°  jaar op rij behaalde de Zottegemse atleet Florian Ligneel de provinciale indoortitel in het kogelstoten. Als eerstejaars won hij goud in de categorie juniores. Zijn 3° worp landde liefst  13m97 ver. “Het is pas mijn eerste wedstrijd deze winter.  Bovendien is het voor mij nog wennen aan  de zwaardere kogel van 6kg.  Daarom ben ik heel tevreden met de titel. Ik hoop mijn conditie  deze winter nog een stuk te verbeteren om op het BK  met een worp voorbij de 14m te kunnen uitpakken”.

Emma De Naeyer1Eerstejaars cadette Emma De Naeyer pakte  2 medailles:  op haar lievelingsnummer 60m horden werd het zilver in 9”18,  en op de 60m vlak brons in een knappe tijd van 8”12, een nieuw clubrecord.
Na het ochtendprogramma startte het namiddagprogramma in de Gentse topsporthal met o.a. het kogelstoten bij de juniores dames.

Maaike DeplorezIn deze categorie wordt reeds met een kogel van 4kg gestoten. Een discipline waar je dus heel wat kracht voor in je lichaam moet hebben. Maaike nam aan dit PK deel met het vooruitzicht op een podiumplaats, alleen was het vooraf niet in te schatten welke trede ze mogelijks zou kunnen betreden. Na amper 4 worpen was het duidelijk dat Maaike als eerstejaars heel tevreden mocht zijn met een tweede plaats en aldus naar huis mocht met de zilveren plak. Zottegem Atletiek heeft bij deze de Oost-Vlaamse vice-kampioene kogelstoten in zijn rangen! Daar stopte het voor Maaike nog niet want zij was eveneens ingeschreven voor de 200m. Zoals altijd nam ze een vliegende start en kon zij haar tempo moeiteloos aanhouden tot aan de finish. Daardoor verbeterde Maaike voor de derde keer op rij haar tijd. Haar inzet op training ziet zij beloond met een verbetering van haar eigen clubrecord en een behoud van een plaats in de top 20 van België.

Stina Van Huffel - derde plaatsEveneens bij de juniores behaalde Stina Van Huffel een bronzen medaille op de 800m in een tijd van 2’40”13. Na haar gemiste start kwam ze nog goed weg. Een doorgedreven derde ronde maakt alles goed!

Mooie ereplaatsen waren er verder voor Silke Deplorez ( kogel cadetten: 8m37) en haar zus Jelke ( kogel scholieren: 9m25). Zij behaalden  beide een 7° plaats.

Zeer knap was ook de tijd van  Patrick Depuydt  op de dubbele baanronde. Hij liep met 58”79 een nieuw clubrecord masters 50+  op de 400m.

Mooie prestaties waar een welgemeend woordje van dank voor het gericht trainen van Luc Lievens – trainer loopnummers.

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *