ZA-atleten actief op de piste!

Verslag van de eerste werpersmeeting in Eeklo op 14 april:

Op de eerste meeting van het jaar zorgden 2 atleten van Zottegem Atletiek  meteen voor vuurwerk met maar liefst 6 verbeterde clubrecords.

Onze nieuwe aanwinst  Dieter Everaert  toonde bij de masters +35  direct zijn klasse met 2 recordverbeteringen.

Met de discus kwam hij tot een zeer mooie worp van 34m83.  Bij het gewichtwerpen  slaagde hij er in het werptuig van bijna 16 kg toch 11m01 van zich weg te gooien.

Bij het kogelstoten tenslotte haalde hij exact 10m00,  waardoor hij uitzicht krijgt om misschien deze zomer ook dat clubrecord nog te verbeteren.

Voor zijn eerste outdoor optreden als senior gooide Florian Ligneel op een drafje de clubrecords van maar liefst 4 van de 5 werpnummers van de tabellen.

Zijn discus landde 38m05 ver  en bij het kogelstoten haalde hij meteen 11m67.   Het hamerslingeren kan zeker nog beter, hoewel het toch een mooi clubrecord van 40m34 opleverde.

Onbekend als  wedstrijddiscipline was voor hem het gewichtwerpen, maar hij verbeterde het clubrecord niettemin naar 12m41.

Beide atleten staan nog maar aan het begin van hun opbouw naar de zomerwedstrijden.  We mogen dus zeker nog sterke prestaties van het verwachten dit seizoen.

 Verslag van de pistemeeting in Ninove op 20 april

De Ninoofse atletiekpiste kleurde deze namiddag plots geel-blauw i.p.v. rood.

In de voormiddag waren al een heleboel ZA-ers afgezakt naar de jogging in Oosterzele met meerdere podiumplaatsen als resultaat.

Vanaf ’s middags was het dan de beurt aan de pistiers. Liefst 13 atleten vertegenwoordigden ZA in Ninove. Maaike Deplorez verbrak het 18 jaar oude clubrecord bij het speerwerpen met liefst 13 meter.

Verder werd er deelgenomen aan verschillende loopnummers, het kogelstoten en uiteraard de 4x100m.

Het weer was top! De sfeer was super! De prestaties schitterend! Trainer Luc Lievens was tevreden met de resultaten van zijn atleten.

Proficiat aan Lucas, Jonas, Wouter, Herman, Danny, Geoffry, Patrick, Tibo, Lisa, Elien, Kim, Stina en Maaike voor hun inzet. Bedankt aan de aanwezige supporters en trainer Luc voor de steun.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *