ZA-Kids Olympics groot succes!

Dat de Zottegemse Atletiekclub ZA zijn taak om jongeren aan te zetten om te sporten ernstig neemt, bewijst het nieuw initiatief dat er genomen werd, namelijk de Kids Olympics.

Zaterdag 15 september laatsleden was het Stedelijk Sportstadion volledig ingepalmd door Zottegem Atletiek. Er stond een ware Kids Olympics op het menu, om zo de jongeren aan te zetten om aan atletiek te doen.

De Kids Olympics startte om 13.30 uur en onmiddellijk waren er een heel pak inschrijvingen. Veel nieuwe gezichten waren afgezakt om te komen proeven van allerhande atletiekdisciplines.

Op een ludieke manier konden de kinderen genieten van:

  1. Discuswerpen – het was de bedoeling om met een fietsband zo ver mogelijk te gooien, om zo de techniek van het discuswerpen onder de knie te krijgen.
  2. Hoogspringen – op een kindvriendelijke manier werden de kinderen aangezet om een goede sprong te maken.
  3. Hindernispiste – op zo kort mogelijk tijd zo veel mogelijk hindernissen overwinnen was hier de bedoeling.
  4. Kogelstoten – met een kogel van 1 kg zo ver mogelijk gooien op een correcte manier werd hier de kinderen aangeleerd.
  5. Verspringen – de verspringstand werd in verschillende zones verdeeld en daar mochten de kinderen zich dan ook uitleven.
  6. Sprinten – zo snel mogelijk met je groep zo veel mogelijk spurtjes trekken!

De vele kinderen en ouders konden dit initiatief echt smaken en er werden dan ook ettelijke nieuwe inschrijvingen vastgelegd voor het nieuwe atletiekseizoen.

Sluit aan bij Zottegem Atletiek!

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag (vanaf 18 uur) en zondag (vanaf 10 uur). Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren. Meer info op www.zottegem-atletiek.be

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *