Zottegem Atletiek actief op veldloop te Zwijnaarde.

Dat Zottegem atletiek nog niet afgeschreven is, bewijst het grote aantal atleten dat deelnam aan de eerste veldloop van het atletiekseizoen. De oudste atletiekclub van Zottegem, waar respect, vriendschap en eerlijkheid hoog in het vaandel wordt gedragen, kwam met 25 atleten aan de start te Zwijnaarde.

In tegenstelling tot andere atletiekclubs, waar enkel met Belgisch kampioenen gepronkt wordt, telt bij ZA elke atleet, van klein tot groot, van goed tot supergoed.

Zwijnaarde is gekend als een vlakke omloop, waar een snelle wedstrijd kan gelopen worden. Enkele fikse regenbuien konden de pret niet bederven en om 12.30 u werd het startschot gegeven van de eerste reeks.

romee-pardaens

Bij de benjamins meisjes kwam Romée Pardaens als eerst ZA-atlete aan de start, zij behaalde een mooie 18de plek.
nathan-de-vuyst

Nathan De Vuyst schoot als een pijl uit een boog bij de benjamins jongens. Hij hield het hoge tempo aan en haalde een prachtige 6de plaats.

laure-en-rani

Rani Pardaens en Laure van De Velde mochten bij de pupillen meisjes hun wedstrijd beslechten. Ze behaalden een mooie 16de en 20ste plaats.

Ondertussen zijn we reeds bij de miniemen jongens beland. Zij liepen 1900 meter door de Zwijnaardse velden. In deze reeks namen twee ZA-atleten deel.

rune-pardaens

Rune Pardaens kwam net naast het podium terecht, maar haalde een mooie 4de plaats.

deplorez-tim

Tim Deplorez werd eervol 7de.

Onder een fikse regenbui startten de cadetten jongens. Onmiddellijk na de start werd een groep van een 8-tal atleten gevormd, waaronder ZA-atleet Lucas Lievens.

lucas-lievens-podium Na 2960 meter werd Lucas verdienstelijk tweede!

rune-de-clercq tibo-verstockt

Ook Rune De Clercq en Tibo Verstockt kwamen aan de start en behaalden een 39ste en 43ste plek.

laure-duprez

Bij de scholieren dames kwam Laure Duprez aan de start. Ondanks een lichte blessure werd zij mooi 6de.

Er was in Zwijnaarde ook een korte cross voorzien. Daarin konden juniores, seniores en masters hun beste beentje voorzetten op een afstand van 2900 meter. Ook in deze wedstrijd namen Zottegemse atleten deel. Tim Kielemoes mocht op het podium de derde plaats innemen. Kwinten Standaert werd 18de en Geoffry Van De Velde 21ste!

De dames seniores legden 4900 meter in de modder af. Yana Herremans werd verdienstelijk 19de. Ook de dames masters liepen 4900 meter, daarbij werd Bernadette Vekeman 16de en Anisa Baeyens 18de!

bjarne-machtelinckx-podiumOok bij de juniores heren was Zottegem Atletiek vertegenwoordigd, en hoe! Bjarne Machtelinckx mocht op het podium de derde plaats innemen. Een mooie start van de veldloopcompetitie! Wouter Verstockt- trainingspartner van Bjarne- werd heel mooi 5de en kan ook van een mooie start spreken.

patrick-van-petegem-podium

Net zoals bij de juniores mocht ook bij de masters heren een ZA -atleet het podium bestijgen. Vaste waarde van de club Patrick Van Petegem werd knap tweede, met drie seconden verschil van de eerste! Nog een vaste waarde van ZA -Herman Van De Velde- werd 32ste, Nico Vekeman 34ste, Marc Goosens 40ste, Jurgen Verlinden 42ste, Verstock Danny 51ste en Dirk Pardens 57ste!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *