Zottegem Atletiek start nieuwe jaar met veldloop!

Begin van het nieuwe jaar en dan is het elk jaar de tijd voor onze eigen veldloop op het sportcomplex De Bevegemse Vijvers. 60  ZA-atleten, waarvan 30 in de jeugdreeksen, kwamen aan de start van onze eigen veldloop en behaalden allemaal mooie resultaten op het loodzware omloop door de hevige regenval van afgelopen weekend.

van Acker LizzeOnze veldloop ging van start met de benjamins dames geboren in 2007 was het eerste podium al voor de thuisclub. Lize Van Acker met een tijd van 5”38 naar een 3de stek en daar was dus de eerste medaille. Ducoulombier Amelie eindigde op de 14de plaats.

Bij de benjamins dames geboren in 2006 kregen we maar liefst 5 ZA atleten aan de start. Anke Sirjacobs eindigde na een terugval in de 2de helft op een mooie 5de plaats met een tijd van 5’27. Net naast een top 10 plek vinden we Amara Ribbens terug op een 11ste plaats. Op een 14de plaats eindigde Neckebroeck Emma en net na haar kwam Dhondt Rune over de aankomstlijn, op een 15de plaats dus. Om af te sluiten met Pardaens Rani die als 17de over de aankomstlijn kwam.

De benjamins jongens op de afdaling  Bij de benjamins jongens geboren in 2007 stonden er geen ZA atleten aan de start, dus gaan we onmiddelijk naar de jongens geboren in 2006. Ook hier opnieuw 5 ZA atleten aan de start. Op een 12de plaats eindigde Soetaerd Wieland. Op een 17de plaats konden we Snaet Robbe terug vinden en net daarna eindigde Odevaert Ethan op een 18de plaats. Op een 21ste plaats kwam Billiet Victor over de aankomstlijn en Casper Walraed sluit de rangen door als 23ste aan te komen.

Over naar de pupillen waar we beginnen met de pupillen dames geboren in 2005. Hier eindigde Baele Anna net naast het podium op een mooie 4de plaats met een tijd van 5’05. Op een 12de plaats eindigde Bah Hawa en net na haar kwam De Schryver Antje over de aankomstlijn op een 13de plaats dus.

Bij de jongens geboren in 2005 dan. Hier kregen we 4 ZA atleten aan de start. Drie ZA atleten mochten eindigen in de top 10. Het zijn dan ook de atleten die al wat meer ervaring hebben op het vlak van de crossen. Dat bewees zowel De Rouck Thijs (7de met een tijd van 5’05), Tim Deplorez (8ste met een tijd van 5’06) als Rune Pardaens (10de met een tijd van 5’11. Op een 27ste plaats vonden we nog Billet Caspar terug.

Bultot EliasBij de pupillen jongens geboren in 2004 was het opnieuw tijd om eens op het podium te staan. Dit lukte voor Elias Bultot die een dijk van een wedstrijd liep in een tijd van 4’52, en mocht eindigen op een 3de stek en dus brons meenam naar huis. Op een 23ste plaats vonden we nog T’Siobbel Maxime terug.

De miniemen dames geboren in 2003 kregen een afstand van 1500 meter voorgeschoteld. De Naeyer Marie kwam na een grote ronde voorbij aan de aankomst op een 12de plaats. Net na haar kwam Oste Lieselotte over de aankomstlijn als 13de dus.

Emma De NaeyerBij de miniemen dames geboren in 2002 vielen onze ogen open met de veldloop van Emma De Naeyer. Ze won de wedstrijd na een mooie laatste 200 meter. Ze finishte met een tijd van 6’31 en mocht dus op het hoogste schavotje en de gouden medaille mee naar huis nemen. Als 9de kwam Vicky Raveyts over de aankomstlijn in een tijd van 7’29. Silke Deplorez eindigde op een 12de plaats.

Bij de 1ste jaar miniemen jongens eindigde Van Acker Lander op een 6de plaats met een tijd van 6’48. Op een 8ste plaats vonden Milan Odevaert terug die finishte met een tijd van 6’52. Op een 12de plaats finishte nog Van Gansbeke Milan .

Bij de 2de jaars miniemen jongens eindigde Lucas Lievens op een mooie 6de plaats met een tijd van 6’10. Brian Rogiers kwam als 26ste over de aankomstlijn.

” Proficiat aan alle deelnemers die loodzware omloop wisten te overwinnen. We stonden met maar liefst 30 jeugdatleten aan de start van onze eigen veldloop en we mochten drie medailles meenemen bij de jeugd,” aldus jeugdtrainers An & Kurt.

Bij de cadetten meisjes stonden 4 ZA-atletes aan de start. Duprez Laure behaalde een mooie 9de plaats. Lenssens Julie eindigde 14de, daarna Oste Helena en uiteindelijk De Meerleer Emma op plaats 17.

Ook bij de scholieren dames waren twee ZA-atletes van de partij. De Rouck Hannah werd 8ste en Van Huffel Stina 9de.

Bij de scholieren heren starten Machtelinckx Bjarne, De Clercq Cedric. Bjarne behaalde als eerstejaars ZA-atleet een 6deplaats, Cedric werd 8ste.

Van Der Elst Evelien werd bij de seniores dames mooi 12de. Vekeman Bernadette werd bij de masters dames 15de.

Voor het eerst werden bij de master heren twee reeksen georganiseerd. In de eerste reeks werd het podium bestegen door twee ZA-atleten. Van Petegem Patrick behaalde de overwinning en het zilver ging naar Plume Christian. In dezelfde reeds werd Lenssens Chris 10de, De Vuyst Peter 15de, Vanderroost Mike 19de, Vandevelde Herman 20ste, Verlinden Jurgen 25ste, Roman Peter 28ste. In de tweede reeks masters – de plus 50 jarigen – waren 4 Za-atleten van de partij: Goossens Marc werd 8ste, Pardaens Dirk 13de, Van Laethem Rudi 16de en Vanhessche Marcel 22ste.

podium seniores podium masters

Ten slotte werd de namiddag afgesloten met de heren seniores. Zij moesten 9 km afleggen op de zware omloop. Ook daar stond een ZA-atleet op het podium. Kielemoes Tim werd tweede in een tijd van 35’13. Van Der Elst Frederik eindigde 8ste, Balcaen Ruben 15de en De Mulder Chaïm 16de.

Volgende afspraken zijn de indoormeeting van VS met de 4×200 meters aanstaande zaterdag in de Topsporthal te Gent. Volgende afspraak in het veld is de week daarop op de veldloop van Schellebelle die plaatsvind op zondag 18 januari 2015.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *