ZOTTEGEM ATLETIEK start zijn 48ste atletiekjaar met vol vertrouwen!

Met grote fierheid willen we van deze gelegenheid gebruik maken om ons nieuwe bestuur aan te kondigen. Op 30 september 2016 hebben alle atleten en hun ouders de kans gekregen om hun stem uit te brengen over het nieuwe bestuur in een democratische verkiezing op het Stedelijk Sportstadion in Zottegem. Onder toezicht van de Vlaamse Atletiek Liga VAL hebben alle aanwezige atleten bijna unaniem hun vertrouwen uitgesproken voor het nieuwe bestuur. Na een woelige periode werd het voortbestaan van onze Zottegemse atletiekclub op die manier bevestigd door zijn eigen atleten, vrijwilligers en de Vlaamse Atletiek Liga.

In september heeft ieder lid of ouder van Zottegem Atletiek de mogelijkheid gekregen om zich kandidaat te stellen voor één van de zeven mandaten vooropgesteld door de VAL. Het werden uiteindelijk zeven leden van de vereniging zelf die het volste vertrouwen kregen.

We kunnen dus spreken van een nieuw bestuur dat nu verder kan bouwen aan de toekomst en tevens de mogelijkheid heeft om ervoor te zorgen dat ook zij kunnen behoren tot de vereniging met een Koninklijke titel gezien Zottegem Atletiek over drie jaar 50 j bestaat als vereniging.

De uitdagingen zijn groot maar als team kunnen we slagen. We hebben het geluk verder te kunnen werken op de sterke fundamentele dingen die verwezenlijkt werden door de vorige generaties en het vorig bestuur, met het hart op de juiste plaats.

“We willen we er zijn voor jullie” is ook de slogan waarmee we verder willen. We willen ervoor zorgen dat iedereen op en top aan sport kan doen, gekoppeld aan de nodige fun, zoals het organiseren van atletiekstages, competities met naburige clubs, après-run activiteiten… Enkel dit heeft kans op slagen en brengt een grote groep atleten en erg belangrijke vrijwilligers dichter bij mekaar.

Ook hechten we heel veel belang aan wie minder competitief is ingesteld. Onder andere door jaarlijks Start-To-Run te organiseren in samenwerking met onze joggingkern, onder leiding van Luc Van Cauwenberge. Ook zij vinden hun gading binnen onze vereniging. En een eindejaar jogging in de maand december organiseren is ook een vast gegeven naast de talrijke andere georganiseerde bijeenkomsten.

 

Het huidige klimaat waarin we vertoeven vraagt een reorganisatie, maar vast staat dat we volgend jaar opnieuw zullen aanknopen met de vorige tradities.

De gekende trainingsdagen gaan alvast ononderbroken verder. Dat wil zeggen dat de sportieve leden op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag hun sportief hartje kunnen luchten in het bijzijn van hun atletiek trainers. Op de trainingsdagen van dinsdag en donderdag in het Stedelijk Sportstadion geeft An Lievens training aan de jeugd vanaf 7 jaar oud en vanaf cadet stapt men over naar Luc Lievens die al meer dan 35 jaar trainer is bij Zottegem Atletiek.  Op zondag voormiddag is er training in het park van Breivelde vanaf de leeftijd van cadet. De woensdag is er kamptraining in het Stedelijk Sportstadion voor de jeugd. Deze werden geleid door Carla Lievens die dit met volle passie heeft gedaan. Vanaf woensdag neemt Herman Van De Velde deze kamptrainingen over om zijn 32 jaar actieve atletiekervaring door te geven aan een nieuwe generatie.

 

Onze zoekactie om kwalitatieve trainers te zoeken is alvast ingezet. Laat dit ook een oproep zijn aan mensen die zich geroepen voelen om hun sportieve kennis en ervaring door te geven aan de atleten van onze vereniging.

 

Dit jaar zullen we alvast ook present zijn op de kerstmarkt waarbij we jullie uitnodigen op onze stand op zondagen 11 en 18 december.

 

We willen een club zijn met de nodige transparantie en later zullen we ook meer duidelijkheid bieden over wat we bedoelen met woelige periode.

 

Ook willen we al de sponsors en iedere vrijwilliger van de voorbije jaren bedanken voor de steun en het vertrouwen die we kregen. We nodigen jullie alvast uit om er volgend jaar samen een lap op te geven en jullie records te verbeteren.

 

 

                   WE WILLEN ER ZIJN VOOR JULLIE

 

 

Ruben Balcaen

Hilde Coessens (penningmeester)

Bart Lievens

Kwinten Standaert (secretaris)

Christian Plume (voorzitter)

Herman Van De Velde (ondervoorzitter)

Tom Van Huffel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *