Zottegem Atletiek super vertegenwoordigd op veldloop te Oudenaarde.

De veldloop te Oudenaarde is een jaarlijkse afspraak waar de atleten van Zottegem Atletiek graag gaan lopen. De atletiekclub van Oudenaarde is dan ook een voorbeeld van sportiviteit en zijn goede collega’s van de ZA-bestuursploeg.

De aangroei van atleten, resulteert duidelijk in een groeiend aantal deelnames van ZA-atleten aan officiële wedstrijden. Dat belooft voor de veldloop van zondag 28 januari 2018, waar Zottegem Atletiek terug aanknoopt met de traditie van de voorbije jaren.

De eerste schitterende prestatie werd geleverd door Leonie Snoeck. De eerstejaars benjamin liep de 900 meter in 4 minuten en behaalde hiermee een schitterende vierde plaats. Dit is pas de derde wedstrijd van Leonie en steeds behaalde ze mooie ereplaatsen.

Bij de tweedejaars benjamins meisjes liep Cara Van De Velde naar een 36ste plek. Ook zij doet voor het eerst aan competitiesport en maakt progressie.

Na de meisjes kwamen de benjamins jongens aan de beurt. Grim Eeckhout versierde de 12de plek. De tweedejaars benjamins jongens waren met 3 atleten goed vertegenwoordigd. Basil Bremme liep naar de 18de plek, Staf Lerouge werd 52ste en Yarne Boxtael 55ste.

De pupillen meisjes moesten in Oudenaarde 1260 meter afleggen. Pardaens Romee werd 15de. Bij de jongens liep Nathan De Vuyst een mooie wedstrijd. Alhoewel traag gestart, heeft hij op het laatst een inhaalbeweging uit de benen getoverd, waarmee hij 19de werd. In dezelfde reeds liep Keano Thomas naar de 43ste plek.

Jorg Eeckhout werd bij de pupillen jongens 50ste.

Na de pupillen kwamen de miniemen meisjes aan de start. Deze reeks kreeg 1870 meter modder en glibberige paden voorgeschoteld. Pardaens Rani werd 29ste.

Bij de miniemen jongens liep Maxime Adam een zeer beheerste wedstrijd. Met een vijfde plek bevestigt Maxime zijn goede conditie en zijn trainers kijken uit naar de komende wedstrijden! Lukas Van Oost werd in dezelfde reeks 28ste.

In de tweede reeks miniemen namen zelfs vier ZA-atleten deel. Een mengeling van al reeds gevestigde waarden en nieuwe atleten. Gevestigde waarde Rune Pardaens werd 12de, Tim Deplorez 17ste. De nieuwe jongens Lars Eeckhout en Lorenzo Verbraekel werden respectievelijk 29ste en 41ste.

Bij de cadetten jongens werd ZA vertegenwoordigt door Tibo Verstockt (plaats 30) en Rune De Clercq (plaats 38).

Bij de scholieren jongens is  het altijd uitkijken naar een spannende wedstrijd. Lucas Lievens startte heel alert in de eerste geledingen. Met twee tweedejaars scholieren trok hij gezwind in de aanval. Op de Oudenaardse Stijn Thienpondt stond ook deze keer geen maat. Hij behaalde een mooie overwinning. De strijd voor de tweede plaats was spannender. Na half wedstrijd moest Lucas Lievens de rol lossen, maar op karakter spurtte Lucas nog naar de tweede plek. Als eerstejaars scholier liep hij eenzaam en alleen tussen de tweedejaars met zelfs 30 seconden voorsprong op de eerste concurrent leeftijdsgenoten.

In de korte cross was onze jeugdtrainer Kristof De Borle van de partij. Na een lang durende slepende blessure, was dit zijn eerste veldloop. Kristof was zeer opgetogen van zijn wedstrijd en blij dat hij terug aan wedstrijden kan deelnemen.

ZA was ook goed vertegenwoordigt bij de volwassen categorieën. Een bewust clubbeleid die zich richt op alle leeftijdscategorieën, resulteerde in deze mooie opkomst. Bij de seniores dames kwamen twee dames aan de start. Angelique Denijs (40ste) en Yana Herremans (41ste) liepen 4500 meter in Oudenaarde. Ook bij de dames masters kwamen twee ZA-atletes aan de start. Vercruyssen Anneleen en Veronique Hersschens legden eveneens 4500 meter af. ZIj behaalden respectievelijk de 19de en 31ste plek.

Bij de juniores heren liep Wouter Verstockt naar een 10de plek.

Bij de masters heren mocht ZA terug het podium betreden. Patrick Van Petegem werd derde. In dezelfde reeks werden Peter De Vuyst (37ste), Danny Verstockt (43ste), Stefaan Borloo (47ste), Nico Vekeman (49ste), Jurgen Verlinden (50ste), Bjorn Van Boxtael (55ste). Bij de oudste masters werd Herman Van De Velde 13de, William Van Huffel 20ste en Rudy Van Laethem 31ste!

Dat Zottegem Atletiek een actieve vereniging is, is in Zottegem en omstreken gekend.
Noteer alvast volgende organisaties in jouw agenda:

  • Eindejaarsjogging op zaterdag 30 december 2017 te Sint-Goriks-Oudenhove
  • 46e nationale veldloop op zondag 28 januari 2018 te Zottegem-Bevegem.
  • 37ste Egmontloop op zaterdag 18 augustus 2018 op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem
  • Jaarlijks Eetfestijn op zaterdagavond 20 en zondagmiddag 21 oktober 2018 in het Ontmoetingscentrum van Velzeke.

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

Voor meer informatie contacteer www.zottegem-atletiek.be of za@val.be!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *