Zottegem Atletiek zet het nieuwe jaar in met succesvolle veldloop!!!

Zondag 5 januari organiseerde Zottegem Atletiek voor de 43ste keer een Dames- en herenveldloop. Zottegem Atletiek heeft altijd grote aandacht en eigenlijk een traditie gehad om een veldloop te organiseren. De veldloop van Zottegem Atletiek is een nog steeds jaarlijks terugkomende manifestatie.

De atleten vrezen de veldloop een beetje door het nogal heuvelachtig parkoer, maar de voorbije jaren zorgde de Zottegemse atletiekclub voor een betere, beloopbare omloop. Door het zachte winterweer kwamen rond de 600 atleten afgezakt naar het festivalterrein.   Samen met een 600-tal supporters was het zeer druk op het festivalterrein achter de Bevegemse Vijvers. Op het programma stonden er 22 wedstrijden van benjamins (7-8 jaar) tot de masters (+35 jaar), zowel voor mannen en vrouwen. Niet minder dan 27 clubs waren afgezakt naar Zottegem, waaronder een aantal Zuid-Oost-Vlaamse atletiekclubs zoals Oudenaarde (Asvo), Ninove (Vita), Vlierzele Sportief (VS) en Geraardsbergen (Acg). Uiteraard waren ook de eigen atleten van de partij en behaalden prachtige resultaten. De ZA-atleten waren met niet minder dan 55 aan te start. Een mooie opkomst. Een korte reactie van de secretaris van zottegem Atletiek Kurt Broeckaert. Proficiat met jullie organisatie. Werden de verwachtingen ingelost?

KB: Ik ben uiterst tevreden over onze veldloop. Een mooie opkomst rond de 600 atleten had ik echt niet verwacht. Het zachte winterweer heeft uiteraard ermee te maken. Maar we hadden onze voorzorgen genomen en veel eerder dan normaal onze veldloop bekend gemaakt aan de atleten.         Ik wil langs deze weg de vele vrijwilligers danken voor hun inzet voor onze club. Door hun inzet is onze organisatie terug geslaagd! Ook wil ik de 55 atleten van onze eigen club bedanken voor  hun deelname. Meer en meer kunnen onze trainers de jongeren overtuigen om deel te nemen aan de veldloopcompetitie.

Waar kunnen geïnteresseerden meer info vinden over Zottegem Atletiek?

KB: Onze wekelijkse atletiektrainingen gaan door op dinsdag en donderdag telkens van 18 tot 19 uur op het Stedelijk Sportstadion te Bevegem.  Daar kan er meer info gekregen worden bij onze trainers. Ook via onze website www.zottegem-atletiek.be kan je  meer info vinden of via mail kurt.broeckaert@skynet.be .   De kamptraining gaat door op woensdag van 18.15 tot 20.30 uur. Als atletiekclub richten we ons niet alleen tot de competitiesporter, maar ook naar de recreant. Onze joggingkern traint elke donderdag om 19.45 uur op het Stedelijk Sportstadion.

Wat is de volgende organisatie?

KB:  In mei en juni organiseren we in samenwerking met de Stedelijke Sportdienst twee interscholenmeetings, zo proberen we de schoolgaande jeugd kennis te laten maken met de atletieksport en in augustus staat onze jaarlijkse Egmontloop op het programma. We starten ook terug met een start to run sessie. Het is de bedoeling dat beginnende joggers bij ons terecht kunnen om via een uitgekiend programma tot 5 km te lopen op 10 weken. Dit jaar starten we op dinsdag 25 maart 2014. 

foto’s van verschillende podia:
Traveler

 

foto 1 – met op de derde plaats – De Naeyer Emma van Zottegem Atletiek

Min 02 Dames 1500m Uur:00:00

Slagerij Allegro
1     6474  Dooms Anne-sofie                   02    DEIN 5’57
2     6333  Hanssens Ilana                     02    ASVO 6’01
3     6367  De Naeyer Emma                     02    ZA   6’02 

 

Traveler
foto 2 – overwinnaar bij de masters werd Van Petegem Patrick aangesloten bij Zottegem Atletiek.

Mas  Heren 6000m Uur:00:00

OCMW voorzitter Kurt De Loor

1     3770  Van Petegem Patrick                78    ZA   19’54
2     6343  LECOEUCHE ARNAUD                   00    EAH  20’34
3             5869      VAN RIE KOEN

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *