Zottegemse jeugd op Provinciaal Kampioenschap

Vorige zaterdag 25 juni was Zottegem Atletiek met 14 atleten ruim vertegenwoordigd op het provinciaal kampioenschap voor jongeren in het vernieuwde stadion van Gentbrugge.
Deze delegatie behaalde maar liefst 4 podiumplaatsen en daarnaast nog 7 maal de top tien.
In de voormiddag was het meteen raak bij het discuswerpen miniemen, waar Florian Ligneel zijn rol als favoriet kon waarmaken en het goud binnenhaalde met een worp van 31m21.
Na de middag volgde een verrassende bronzen medaille voor eerstejaarspupil Julie Lenssens in het hockeybalwerpen. Bij haar eerste zomercompetitie lukte zij een prachtige worp van 28m34. Zottegem Atletiek was op dit nummer sterk vertegenwoordigd met nog een 5° plaats voor Jelke Deplorez (26m53) en een 9° plaats voor Laure Duprez (23m52). Daarna behaalde Florian Ligneel opnieuw eremetaal, deze keer in het kogelstoten voor miniemen. Met een mooi persoonlijk record van 11m48 verzekerde hij zich van de zilveren medaille.
Als slot van de namiddag was er nogmaals goud voor Zottegem. In een felbevochten 1000 m voor pupillen jongens kon Jarich Vanrijckeghem in een spannende spurt de regerende veldloopkampioen verslaan . Zijn eindtijd van 3’13”61 is tevens een verbetering van het 10 jaar oude clubrecord.
Nog top tien plaatsen waren er voor Libbrecht Arthur (600 m benjamins), Deplorez Silke (hockeybal benjamins), Julie Lenssens (verspringen pupillen), Stina Van Huffel (300 m miniemen) en Deplorez Maaike (80 m miniemen).
De overige verdienstelijke prestaties werden geleverd door Duprez Jils (600m en hockeybal) , Van De Winckel Sander en Van Dijcke Kasper (600m), Deplorez Jelke (60m), Duprez Laure (1000m), De Geyter Jarne (80m en ver), Maaike Deplorez (150m) en Van De Winckel Silke (kogel).
Onder begeleiding van de jeugdtrainers Ann en Davy zorgt de jeugd van ZA deze zomer zeker nog voor een vervolg aan dit succesverhaal

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *