Zware modderveldloop te Schellebelle – verslag

Op zondag 18 januari stond de 5de wedstrijd van het ZA-veldloopcriterium op het programma.

Dit jaar geen PK op de omloop te Schellebelle en dus een pak minder atleten. Het werd extreem zwaar, maar daarom noemt het ook cross natuurlijk.  Soit, men neme het maar zoals het is en ook onder de onzen waren er die het liever anders hebben doch, zij zetten toch door tot op het einde. Anderzijds zijn er de echte modderduivels, die een dijk van een wedstrijd liepen.

De benjamins meisjes geboren in 2007 hadden de eer om als 1ste over de loodzware weide in Schellebelle te lopen. 2 ZA atleten wilden deze eer zeker niet laten liggen. Lize Van Acker overleefde als 5de de modderpartij en liep de afstand van 1000 meter in een tijd van 4’28. Net in de top 10 eindigde Amelie Ducoulombier als 10de dus met een tijd van 4’53. Bij dezelfde categorie maar dan geboren in 2006 eindigde Rani Pardaens op een 6de plaats met een tijd van 4’38. Net na haar eindigde Rune Dhondt met een tijd van 4’41 op een 7de plaats.

Bij de benjamins jongens geboren in 2006 kregen we 3 ZA atleten aan de start. Alle drie konden we hen in de uitslag na elkaar vinden. Op een 11ste plaats vonden we Robbe Snaet. Net daarna kwam Ethan Odevaert de aankomstlijn gepasseerd en daarna kwam nog Wieland Soetaert over de aankomst als 13de dus.

Bij de pupillen meisjes geboren in 2005 eindigde Bah Hawa op een 10de plaats door de afstand van 1500 meter te lopen in 7’00

Bij de pupillen jongens geboren in 2005 kwamen 2 vertrouwde modderratten aan de start. Jarno Colyns (6de in 5’57) en Rune Pardaens (7de in 5’59) toonden dat ze geen schrik hebben van de modder en bleven de hele wedstrijd van 1500 meter in elkaars voetsporen hangen. Bij de pupillen jongens geboren in 2004 eindigde Elias Bultot op een mooie 5de plaats, na de 3de plaats op onze eigen veldloop in Zottegem van 4 januari, blijft Elias toch telkens in de bovenste regionen te vinden.

Geen miniemen meisjes aan de start dus gaan we maar onmiddellijk over naar de jongens geboren in 2003. Hier eindigde Lander Van Acker op een 9de plaats door te finishen met een tijd van 5’55. Op een 11de plaats eindigde dan nog Milan Odevaert.
lucas lievens
Bij de jongens geboren in 2002 kregen we dan alsnog een medaillewinnaar. Lievens Lucas eindigde na een mooie laatste 200 meter op een 2de plaats en mocht dus zilver mee naar huis nemen.

“Proficiat aan alle atleetjes van Zottegem Atletiek die het loodzware parcour overwonnen en een mooi resultaat neerzette,” aldus jeugdtrainers An en Kurt.

Bij de cadetten meisjes kwam Duprez Laure aan de start en liep naar een mooie 7de plaats in een tijd van 8.16 min.

Bij de Scholieren jongens kwamen 2 ZA-atleten aan de start. De Clercq Cedric werd 11de.

Aan de korte cross namen tevens twee ZA-atleten deel. Hier werd Foubert Mathias 10de en Colyns Jonas werd 18de.

Bij de masters dames behaalde Vekeman Bernadette een 13de plaats. Aan de wedstrijd van de masters mannen namen 6 ZA-atleten deel. De overwinning ging naar Van Petegem Patrick. Lenssens Chris werd 14de, De Vuyst Peter 17de, Van Huffel William 22ste, Roman Peter 24ste en Pardaens Dirk 27ste.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *