Start 2 Run

Zet jij de eerste stap ?
De volgende zetten we samen.

Op dinsdag 22 maart 2022 om 20:00 uur is er een infovergadering voorzien voor de personen die nog wat extra uitleg willen in het Speelplein Hemelrijk (Hemelrijkstraat Bevegemse Vijvers). Hier zullen enkele praktische tips worden gegeven (soort loopschoenen, kledij,…).

Vanaf dinsdag 5 april 2022 start de 10-weken durende sessie telkens op dinsdag en donderdag om 19:30 en op zondag om 10:00. Hierbij worden jullie deskundig begeleid door gediplomeerde trainers running.

Er wordt zeer geleidelijk opgebouwd van wandelen naar 5 km lopen. Op 14 Juni (na 10 weken) wordt er een diploma uitgereikt aan elkeen die de 5 km kan uitlopen (met bijhorende receptie).

Na die 10 weken stopt het natuurlijk niet en zullen we op donderdag om 19:30 uur onze gezamenlijke loop verderzetten. Onze jaarlijkse Egmontloop op 20 augustus is ideaal om als recreant de volgende sportieve stap te plaatsen.

Trainingsschema? Klik hier voor het aangepast loopschema van 2022
We lopen niet op de openbare weg, maar op de atletiekpiste !!!

Kort samengevat
Voor wie? Iedereen is geschikt om te joggen, maar als je ouder bent dan 40 jaar, ga je best eens langs bij je huisarts voor een preventief onderzoek. Joggen is de meest efficiënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals een te hoge bloeddruk en overgewicht.

Kostprijs? 35 euro (voor begeleiding, verzekering, gebruik accommodatie) – bij jouw mutualiteit kan je meer info bekomen voor een tussenkomst! Sluit aan bij het Start To Run programma. Dankzij het deskundig advies van onze specialisten, zal je beter, sneller en langer leren lopen. Je zal er van staan kijken hoeveel vooruitgang je boekt, gewoon door op je eigen ritme te trainen.

Voordelen joggen? Het is een eenvoudige en goedkope sport, het is een gezonde buitensport, het is een ideale gezinssport, het is zeer goed om je te ontspannen, het kan een onderdeel zijn van een dieet, je kan overal en op elk moment van de dag joggen en je voelt je conditie snel verbeteren.

Praktische tips? Zorg voor goede trainingsschoenen. Loop steeds met geschikte sportieve kousen (je vermindert de kans op blaren). Voorzie steeds regenkledij.  Zorg voor voldoende warme kledij in de winter (handschoenen en een muts zijn zeker aan te raden). Eet geen zware maaltijd voor je gaat joggen.
Voor meer inlichtingen i.v.m. Start To Run kan je steeds bij de secretaris Patrick Depuydt op za@val.be terecht.

Meer informatie ? Wens je nog meer informatie dan kan je steeds terecht bij de rubriek “Running & Co” van de Vlaamse Atletiekliga.

Inschrijven

Deelname: 35 euro

Inschrijven kan enkel door vooraf online in te schrijven en het inschrijvingsgeld te storten op het rekeningnummer: BE17 0010 4624 4121 – Zottegem Atletiek vzw – Smissenhoek 77 – 9620 Zottegem

met mededeling: “Naam Voornaam – Start2Run”

Belangrijk: u ontvangt automatisch een Federaal Mutualiteitsattest van de Vlaamse Atletiekliga bij uw inschrijving. Dit formulier kan u gebruiken voor een tegemoetkoming bij uw ziekenfonds aan te vragen.