Start 2 Run

Zet jij de eerste stap ?
De volgende zetten we samen.

Deze lente organiseert Zottegem Atletiek terug een START TO RUN.

Vanaf 7 april start de 10-weken durende sessie telkens op dinsdag en donderdag om 19:30 en op zondag om 10:00. Hierbij worden jullie deskundig begeleid door gediplomeerde trainers running.

Er wordt zeer geleidelijk opgebouwd van wandelen naar 5 km lopen. Op 16 juni (na 10 weken) wordt er een diploma uitgereikt aan elkeen die de 5 km kan uitlopen (met bijhorende receptie).

Na die 10 weken stopt het natuurlijk niet en zullen we op donderdag om 19:30 uur onze gezamenlijke loop verderzetten.

Op vrijdag 21 februari 2020 om 20:00 uur is er een infovergadering voorzien voor de personen die nog wat extra uitleg willen (Plaats: Kantine Stedelijk Sportstadion Jules Matthijs – Kastanjelaan 85, Zottegem). Hier zullen enkele praktische tips worden gegeven (soort loopschoenen, kledij,…).

Voor diegene die nog weinig conditie hebben is er een aanloopperiode voorzien, elke  donderdag om 19:30 vanaf 5 maart (wandelen gedurende +/- 45 minuten).

Trainingsschema? Klik hier voor het loopschema van 2020 
We lopen niet op de openbare weg, maar op de atletiekpiste !!!

Kort samengevat
Voor wie? Iedereen is geschikt om te joggen, maar als je ouder bent dan 40 jaar, ga je best eens langs bij je huisarts voor een preventief onderzoek. Joggen is de meest efficiënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals een te hoge bloeddruk en overgewicht.

Kostprijs? 25 euro (voor begeleiding, verzekering, gebruik accommodatie) – bij jouw mutualiteit kan je meer info bekomen voor een tussenkomst! Sluit aan bij het Start To Run programma. Dankzij het deskundig advies van onze specialisten, zal je beter, sneller en langer leren lopen. Je zal er van staan kijken hoeveel vooruitgang je boekt, gewoon door op je eigen ritme te trainen. Je kan ter plaatse inschrijven, maar ook vooraf inschrijven is mogelijk (zie onderaan).

Voordelen joggen? Het is een eenvoudige en goedkope sport, het is een gezonde buitensport, het is een ideale gezinssport, het is zeer goed om je te ontspannen, het kan een onderdeel zijn van een dieet, je kan overal en op elk moment van de dag joggen en je voelt je conditie snel verbeteren.

Praktische tips? Zorg voor goede trainingsschoenen. Loop steeds met geschikte sportieve kousen (je vermindert de kans op blaren). Voorzie steeds regenkledij.  Zorg voor voldoende warme kledij in de winter (handschoenen en een muts zijn zeker aan te raden). Eet geen zware maaltijd voor je gaat joggen.
Voor meer inlichtingen i.v.m. Start To Run kan je steeds bij de secretaris Kwinten Standaert op za@val.be terecht.

Inschrijven

Deelname: 25 euro

Inschrijven kan je ter plaatse doen, maar ook vooraf online inschrijven en het inschrijvingsgeld storten op het rekeningnummer:
BE17 0010 4624 4121 – Zottegem Atletiek vzw – Pastoriestraat 27 – 9620 Zottegem met mededeling: “Naam Voornaam S2R-2020”

Online Inschrijving

10 weken begeleiding Start 2 Run + lidmaatschap joggingkern