Vertrouwenspersoon

Beste sporter,

Welkom in onze club Zottegem-Atletiek, we zijn blij dat je bij ons sport. We vinden het belangrijk dat je hier graag bent en je je goed in je vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar je veilig kan sporten, waar je plezier kan maken en waar jouw mening telt. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag.

Jij bepaalt waar jouw grens ligt. Jouw lichaam en gevoelens geven aan wat je normaal vindt of juist heel vreemd, wat je leuk vindt en wat niet. Misschien merk je wel dat iemand over die grens heen gaat en voel je dat iets niet klopt. Dat kan gaan van vervelende opmerkingen over je lichaam, intieme gesprekken die je niet wil, aanrakingen die niets met de sport te maken hebben, begluurd worden… Als dat gebeurt, praat er dan over, ook als het niet bij jezelf maar bij anderen gebeurt.

Vertel je het liever niet aan je trainer, begeleider of ouders? Onze club beschikt over twee vertrouwenspersonen (aanspreekpunten integriteit) waar je steeds bij terecht kan. Zij zijn de aanspreekpersonen voor iedereen die vragen of klachten heeft in verband met ongepast seksueel gedrag of grensoverschrijdend gedrag. Zij zullen naar je verhaal luisteren en uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren. Op hen kan je steeds vertrouwen!

Mannen – Peter Roman

Ik ben lid van Zottegem Atletiek sedert 2011 en actief bij de masters.
Ook mijn dochter Janne (°2005 ) is eveneens actief lid. Ik combineer mijn job als maatschappelijk werker met atletiek.
De combinatie sport en vriendschap binnen de club geeft me veel voldoening. Lopen is ondertussen een passie geworden. De laatste tijd leg ik meer de focus op marathon.

Je kan mij bereiken via:
GSM : 0498/32 17 04
Mail : peterroman@hotmail.be

Vrouwen – Kim Van Vossel

Ik ben lid van Zottegem Atletiek sinds 2008 en actief bij de seniores. Ik ben afgestudeerd als master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen en behaalde hierin ook mijn specifieke lerarenopleiding. Momenteel zet ik mijn passie voor sport en bewegen verder als doctoraatskandidaat in de inspanningsfysiologie.

Zottegem Atletiek is een club waar vriendschap en plezier hoog in het vaandel gedragen worden en voor vele atleten is het hun ‘tweede thuis’. Dit willen we graag zo houden door er steeds over te waken dat er een aangenaam en sportief klimaat heerst in de club en tussen de atleten onderling. Om hierin te slagen is het belangrijk dat elke atleet zich gewaardeerd voelt in de club. Is er iets gebeurd op of buiten de club waar je iets over kwijt wil? Of heb je gewoon nood aan een babbel? Ik bied graag een luisterend oor en samen zoeken we naar een oplossing.

Je kan mij steeds bereiken via: kim.vanvossel@hotmail.com of mij aanspreken op training.