Alle wedstrijden in April afgelast

De Vlaamse Atletiekliga heeft vandaag beslist om alle wedstrijden in April af te gelasten. Hieronder kan je het volledige bericht nalezen:

Wij zetten ons als Vlaamse Atletiekliga blijvend in om het maximale mogelijk te maken voor onze clubs en atleten binnen de regels van de overheid. De overheid heeft op het Overlegcomité vorige week een tijdslijn uitgewerkt voor versoepelingen in april en mei maar de details hiervan zijn nog niet voldoende gekend, ook de exacte timing van de verdere versoepelingen is nog afhankelijk van de uitrol van vaccinaties en de evolutie van de epidemiologische statistieken.

Momenteel is er nog een verbod op club overschrijdende competities voor alle leeftijden, daarnaast worden de aantallen op training beperkt tot 25 buiten en 10 binnen met contact voor -13 jarigen, tot 10 excl. trainer met contact voor 13-18 jarigen, en voor +19 jarigen tot 10 incl. trainer en zonder contact. Indien de tijdslijn kan gevolgd worden, verwachten we in april een versoepeling voor evenementen met max. 50 personen (met mondmasker en afstand), maar het verbod op club overschrijdende competities zal daarom nog niet meteen opgeheven worden. Ook voor de te verwachten versoepelingen voor sport in mei is nog niet duidelijk wanneer, voor hoeveel personen en met welke extra maatregelen (spreiding/sneltest/publiek) er georganiseerd zou kunnen worden. Zeker gezien de grote organisaties die in de tweede helft van april gepland worden (BVV Pup-Min en PK Alle Categorieën) is er nood aan duidelijkheid. In de huidige tijdslijn zien wij als Vlaamse Atletiekliga geen mogelijkheden om atletiekcompetitie te organiseren en beslissen daarom om alle wedstrijden in april te annuleren.

In het voorbije jaar hebben we als federatie noodgedwongen twee belangrijke groepen te weinig kunnen dienen, nl. de jeugdatleten en de niet-elite competitiesporter. Het zijn net die twee groepen die met de annulering van resp. de BVV Pup-Min en het PK Alle Categorieën in april opnieuw getroffen worden. Afhankelijk van de verdere overheidsbeslissingen en het hernemen van de competities willen wij ons engageren om deze organisaties een nieuwe plaats op de kalender te geven, waarbij zowel de twee dagen van de BVV Pup-Min als het PK AC niet meer noodgedwongen in hetzelfde weekend zouden georganiseerd moeten worden.

Hiervoor zullen wij de komende periode samen met de organisatoren en PC’s op zoek gaan naar mogelijke alternatieve data om deze beslissing voor te bereiden. We blijven echter afhankelijk van de verdere overheidsbeslissingen voor sportwedstrijden, en zullen pas op later ogenblik een definitieve beslissing hierover nemen. Indien na het Overlegcomité op 26 maart een opening gecreëerd wordt, zal de Vlaamse Atletiekliga werk maken om op korte termijn micromeetings binnen de clubs te organiseren om zo toch extra wedstrijdkansen te kunnen bieden aan de atleten. De exacte modaliteiten hiervan hangen, net als de andere beslissingen, af van het kader dat geboden wordt door de overheid.

Een volgende beslissing over de wedstrijden communiceren wij in de week van 29 maart, we hopen in dit Olympische jaar samen met de hele atletiekgemeenschap dat alle geledingen van de atletiek zo snel mogelijk terug kunnen genieten van onze prachtige sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.