Belgisch Kampioenschap Marathon

Op Zaterdag 11 september vond het Belgisch Kampioenschap marathon plaats te Antwerpen.

Ilse Van Den Bossche stond na haar tweede marathon deelname meteen op het podium en werd derde (Brons) bij de vrouwen +35 in een tijd van 3:14:00., met dank aan Thijs Niels die als haas fungeerde en zelf in 3:10:00. finishte. Ze maakte haar debuut in de marathon te Sint-Gillis-Waas, waar ze toen een tijd neerzette van 3:19, deze keer dus ruim 5 minuten sneller “ ik ga me zeker verder op deze discipline toeleggen klonk het na de aankomst”.

Marc Goossens (+55) liep eveneens een zeer sterke wedstrijd en behaalde eveneens Brons. Marc was enorm blij en vooral opgelucht “Het was van 2007 geleden dat ik nog een marathon had gelopen, die vond trouwens ook plaats te Antwerpen. Ik herinnerde mij nog het bochtig parcours met veel kasseistroken en tunnels. Dit jaar kregen we opnieuw zo’n zwaar parcours, voor de voeten. Mijn richttijd was 3:15:00. Tot kilometer 27 verliep alles vlot, daarna moest ik mijn tempo aanpassen. Ik was blijkbaar iets te enthousiast van start gegaan. Uiteindelijk kwam ik aan in 3:20:04., best tevreden met deze eindtijd. Ook al, omdat dit mij een derde plaats en bronzen medaille opleverde. Na een driedubbele enkelbreuk, een operatie aan mijn knie had ik nooit durven dromen, dit ooit nog te kunnen. Door de vele aanmoedigingen van vele ZA atleten, gekoppeld aan de goed sfeer op de trainingen, ben ik blijven lopen. Ik ben hen hiervoor, ook héél dankbaar . Proficiat trouwens ook aan de andere  ZA atleten met hun puike prestatie. “woorden waarmee hij zijn marathon van dit jaar wou afsluiten”

De comeback van Mike Vanderroost mocht ook gezien worden. Na twee jaar inactiviteit, realiseerde hij een eindtijd van 3:32.29.,  met slechts 5 weken training en een volume van 300km.

Andere ZA atleten die eveneens deelnamen:

Van De Kerckhove Robby eveneens haas voor Ilse, eindigde in 3:14:00 bij de +45 ( 9-de). Jurgen Verlinden was in dezelfde categorie 10-de  in 3:27:00. en kon achteraf ook terugblikken op een geslaagde wedstrijd.

Proficiat aan alle deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.