Jeugdatleten presteren supersterk met 7 medailles op Provinciaal Kampioenschap

Léonie Snoeck, onze hoogspringster van dienst, mocht het kampioenschap starten. Ze behaalde onlangs een mooi PR met 1m30. Daarmee zat een podium er in vandaag mogelijks in. Het weer was goed, de motivatie was er en de vorm zat bij Léonie ook duidelijk goed. Ze evenaarde haar PR van 1m30, schitterend gedaan en goed voor zilver!

Darija Soldo liet het verspringen vandaag voor wat het was en koos ervoor om wat ervaring op te doen op de 60m horden. Darija finishte schitterend in 10’56 en werd daarmee vice kampioene van Oost-Vlaanderen.

Léonie Snoeck opteerde ervoor, in tegenstelling tot vriendin Darija, wél om eens wat te laten zien in de zandbak. Na een complete missprong nam Léonie de tips van Silke gretig aan en toonde dat ze niet enkel in de hoogte maar ook in de verte kan springen. Met een nieuw PR van 3m82 was haar tweede ziveren plak een feit.

Keano Miserez is ondertussen een gevestigde waarde in België in het kogelstoten. Hij bevestigde nogmaals wat voor topper hij is door de kogel naar 10m68 te stoten en Oostvlaams kampioen te worden. 

Grim Eeckhout is al enkele jaren trouw lid van onze club. Hij is een zeer gemotiveerde atleet maar door zijn vele activiteiten neemt Grim jammer genoeg maar bij uitzondering eens deel aan een wedstrijd. Vandaag was zo’n dag. Zonder ervaring en voor het eerst uit startblok liep Grim een sterke reeks, direct met een nieuw PR van 8’64 en bevestigde daarna in de finale zijn sprintersbenen met een bronzen medaille, tot grote verbazing van zijn concurrenten.

Darija Soldo was enorm gefocust om vandaag na een zilveren medaille ook een gouden plak mee te nemen richting Zottegem. Haar reeksen won ze duidelijk, de finale nog duidelijker. Van bij de start nam ze voorsprong op de concurrenten en liet ze allen ver achter zich in een tijd van 8’38! Daarmee toont Darija haar schitterende vorm en zet ze haar eerste plaats op de Belgische ranglijst nog wat meer in de verf.

Keano Miserez had al goud in het kogelstoten maar bij het discuswerpen ging het deze keer iets minder vlot.  Toch haalde hij nog een mooie zilveren medaille binnen met een worp van 25m63. Dit toont dat Keano ook op een mindere dag nog heel sterk is.

Jul Lerouge wou zó graag een mooie tijd lopen op zijn 1000m. De wedstrijd ging heel snel van start met enkele tweedejaars op kop. Jul klampte als eerstejaars eerst nog goed aan maar moest dan de rol lossen met pijnscheuten. Een scherpe tijd zat er deze keer niet in maar toch heel straf dat Jul op deze manier zijn wedstrijd uitliep. 

Ferre Eeckhout, neef van sprinter Grim, schreef zich op het laatste nippertje in voor de 1000m, tot grote verbazing van trainster Silke. Geen wedstrijdervaring, geen spikes voor Ferre maar daar trok hij zich niets van aan. Een scherpe tijd, als eerstejaars, dat zag hij wel zitten. Uit het niets 3’18 neerzetten op een 1000m is schitterend voor Ferre en hopelijk voor herhaling vatbaar.

Zottegem Atletiek behaalde op deze Provinciale kampioenschappen dus maar liefst 7 medailles op de 9 prestaties die onze atleten leverden. Sommige medailles waren misschien verwacht, anderen kwamen uit het niets maar stuk voor stuk zijn ze oververdiend. Jullie inzet op onze trainingen wordt op deze manier eindelijk beloond. Bedankt aan onze atleetjes om onze clubkleuren op deze schitterende manier te vertegenwoordigen en bedankt aan de ouders en supporters voor de vlotte samenwerking!

Proficiat Léonie, Darija, Keano, Grim, Jul en Ferre! 

Jeugdtrainster Silke en An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.