Medailles op Provinciaal Kampioenschap 10.000 meter

Het voorprogramma voor de CAD-SCH-JSM was de voorbode van een succesvol Provinciaal Kampioenschap 10 000 M dat vorig weekend doorging in Oudenaarde.

Met Tim Deplorez op de 600M in een uitstekende tijd van 1:33,58, Arjen de Meyer 1:34,37 was de toon meteen gezet. Lievens Lucas kwam uit op de ongewone afstand, de Engelse mijl en veegde meteen een clubrecord van de tabellen, zijn tijd 4:19,70. Wouter Verstockt, Kristof De Borle, Tibo Verstockt liepen zich eveneens in de kijker door hun beste tijd scherper te stellen en beslag te leggen op overige dichte ereplaatsen.

Het hoofdprogramma stond in het teken van het Provinciaal Kampioenschap 10 000 m, in tegenstelling tot het voorprogramma waren de weergoden minder goed gezind. Het begon met lichte regen en finaal werden de deelnemers getrakteerd op een “drache nationale” dat traditie getrouw plaatsvind op onze Nationale feestdag.

Het PK wordt ingedeeld in verschillende categorieën en aangezien Zottegem Atletiek een brede kern heeft van Masters op de lange afstand, ook de mogelijkheid om titels en podiumplaatsen te behalen.

Met Patrick van Petegem 34:21,64, Jo Van Den Brulle34:28,38, Robby van De Kerkhove37:23,00, Peter De Vuyst 37:45, Marc Goossens 41:04 Jurgen Verlinden 41:30 stond er alvast kwaliteit aan de start om te slagen en de kleuren Blauw Geel te doen schitteren, wat ze ook deden.

Patrick van Petegem +40 behaalde de tweede plaats – Zilver en enkele tellen later kwam Jo van Den Brulle over de finish goed voor Brons. In een eerste reactie was Patrick zeer tevreden “zes maand stond ik aan de kant en moest ik op andere manieren mijn conditie op peil houden, wat ik ook deed” Vier weken kan ik pijnvrij trainen en met zilver ben ik uiteraard tevreden al zou het beter gekund hebben in een ideale voorbereiding.  Mijn volgende wedstrijd staat geland in Erwetegem waar ik uitkom op de halve marathon. Jo van den Brulle moest enkel zes seconden prijsgeven. “Superblij ben ik met dit resultaat als je weet dat ik geen specifieke piste trainingen afwerk en mijn accenten liggen op de Trail” mijn volgende grote afspraak met Rode Stip is het Belgisch Kampioenschap Trail dat op 4 september plaatsvind.

Robby van De Kerkhove +45, nieuwkomer in onze vereniging tevens ambitieus miste alvast zijn rentrée niet en legde met 37:23,00, beslag op de tweede plaats – Zilver Peter de Vuyst vervolledigde het podium met de derde plaats – Brons, met een tijd van  37:45.

Jurgen Verlinden in voorbereiding voor de marathon van Antwerpen  liep 41:30.

Met Marc Goossens +55  hadden we een gevestigde waarde aan de start en zeker als het om kampioenschappen gaat. In volle voorbereiding voor de marathon van Antwerpen probeerde hij de lange afstandstrainingen te combineren met piste trainingen naar aanleiding van dit PK. Hij liep een sterke wedstrijd en met een tijd van 41:04 mocht hij plaatsnemen op de twee plaats en dus goed voor Zilver. Bij de vrouwen onze vaste waarde voor de Kampioenschappen Bernadette Vekeman. Zij had iets meer geluk met de weersomstandigheden. Het is pas halfweg dat de eerste druppels de piste nadien kletsnat maakte. Haar titels zijn niet meer op één hand te tellen en telkens weer opnieuw weet ze zich mentaal op te laden. Ze behaalde opnieuw Goud in een tijd van 53:40,30. “Ik ben zeer blij met de nieuwe titel en telkens weer opnieuw is het genieten voor mij” . Op 18 de september loop ik het BK in Ninove en sta ik aan de start van 1500M en de 5000M.

Nikita Van Breusegem kwam uit bij de junioren , weet zich een weg te banen in het loopcircuit en staat er steeds op de Kampioenschappen. Enkele maanden geleden, nam ze ook deel aan het Belgisch Kampioenschap berglopen in Malmedy waarbij ze toen beslag legde op de tweede plaatse. Vandaag was de 10 000 m de uitdaging, van een groot contrast gesproken. Nikita deed het prima, en haar vele pistetrainingen zette ze om in een podiumplaats goed voor Zilver.