Brons op Belgisch Kampioenschap Vijfkamp

Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap vijfkamp plaats  in Herve (Luik).

Eén week na de succesvolle Egmontloop, waarbij Patrick Depuydt winnaar werd op de 3,2 km – M50+, stond hij deze keer aan de start van het Belgische Kampioenschap vijfkamp.

Met 12 deelnemers beloofde het alvast een spannende strijd te worden.  Kwalitatief ook hoogstaand te noemen en het was duidelijk dat veel atleten scherp aan de start stonden en met duidelijke ambities. Vanaf de start zat het alvast goed bij het verspringen.  Wat volgde was alvast hoopgevend.

De extra trainingen gegeven door onze kamptrainers Sander Vanneste en Patrick Baeke waren duidelijk merkbaar in de prestaties op zowel speer als de discus . Wat resulteerde in een progressie van 10%, vergeleken met vorig jaar. Mede hierdoor slaagde Patrick er ook in, om voor de eerste maal een podium te halen op een BK vijfkamp.

Brons, met daarbovenop een nieuw clubrecord van 2717 punten. Amper 14 punten was het  verschil met de 4-de in de uitslag, van spanning gesproken. Vast staat wat we het laatste nog niet gezien hebben van deze atleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.