Provinciaal Kampioenschap Pupillen/Miniemen te Sint-Niklaas.

Ideale omstandigheden, 21 graden en weinig wind, een weertje waarbij persoonlijke records verbroken konden worden.

Met Keano Misere en Silke Degheele stonden twee atleten van ZA aan de start met ambitie.

Silke Degheele verbeterd haar persoonlijk record op de 1000 meter in een tijd van 3’21”29 en werd zesde – Keano wordt als eerstejaars miniem Vice-kampioen discuswerpen en kogelstoten.

De eerste die in actie kwam was Keano met het discuswerpen . Keano zijn voorbereiding verliep niet naar wens, enkele dagen ervoor had hij nog hoge koorts en was een bezoek aan de arts noodzakelijk. Bij de rit naar de wedstrijd ook nog eens file ten gevolge van een zwaar ongeval, dit resulteerde in tijdsgebrek voor een optimale aanvang (opwarming). Gelukkig voor hem wel één geldige worp en goed voor Zilver.

In de late namiddag stond Silke aan de start van de 1000 meter. Met een persoonlijk record van 3’26”40 behoorde ze tot de tien beste van de 22 deelnemers. Silke nam een goede start en nestelde zich in de top-10. Bij de doortocht van de 400 meter namen drie meisjes het voortouw gevolgd door het groepje met Silke en iets verderop de rest van het deelnemersveld. Ze koos ervoor om haar eigen tempo te lopen en met zicht om haar persoonlijk record te verbeteren. Met nog één ronde te gaan, hadden drie atleten zich afgescheiden en zou de titelstrijd zich afspelen tussen deze drie. Silke, bevond zich nog steeds in dat tweede groepje en wist dat bij een sterke finish,  een mooie prestatie en persoonlijk record tot de mogelijkheden behoorde en zo geschiedde het ook. Op 250 meter van het einde plaatste ze een sprint, werd ze alsnog knap zesde en bracht haar tijd op 2’21”29. Silke is alvast iemand met veel potentieel en ambitie.

Als slot kwam Keano nog eens in actie in het kogelstoten. Als eerstejaars moest bij het opnemen tegen sterke tweedejaars en dat is geen sinecure. Gelukkig kon hij zijn talent positief benutten om ook hier met een worp van 9 meter. Goed voor opnieuw Zilver dus en meteen is de toon ook gezet voor het zomer seizoen.

Zottegem Atletiek mag terecht fier zijn op deze prestaties en de omkadering van de jeugdtrainers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.