Ruim 466 deelnemers namen deel aan de 51-ste editie van onze Nationale veldloop.

Ondanks zes georganiseerde veldlopen op zondag 21 januari 2024, verspreid over geheel België, waaronder ook de Cross Cup in Hannuit, kon men voor onze jaarlijkse veldloop rekenen op een mooie opkomst.

Onze omloop zorgde ervoor dat zowel de deelnemers als de toeschouwers een mooi overzicht kregen van het loopgebeuren. Zo waren er enkele hellingen, afdalingen en glooiingen, alsook een pittig bosgedeelte, waar de echte specialisten en atleten met een goede vorm het verschil konden maken.

Bij de jeugdcategorieën schreven zich maar liefst 61 van onze Zottegemse atleetjes in, om onze clubkleuren te laten schitteren. En of ze dat deden! Onze jeugd behaalde maar liefst 9 medailles: goud voor Boris en Otto-Jan, zilver voor Andreas en brons voor Aria, Louis, Sam, Nina, Julie en Lenn! Proficiat aan alle deelnemers, met in het bijzonder de knappe vierde plaatsen: Samuel, Lize, Sander en Rihab. Iedereen mag trots zijn.

Bij de oudere reeksen konden ook heel wat atleten terugblikken op een meer dan geslaagde editie. Grote afwezige was Lucas Lievens, die het klassement van de Cross Cup verdedigde in Hannuit, waar hij 27ste eindigde op de lange cross en hiermee in het klassement de vierde plaats behaalt bij de beloften (U23).

Bij de cadetten (3000m) liet Silke Degheele een knappe prestatie optekenen. Ze werd vierde. Bij de jongens werd Milan Bol 10de, gevolgd door Staf Lerouge (12de), Grim Eeckhout (13de), Sam Vantorre (14de) en Robbe Sunnaert (16de).

Bernadette Vekeman werd in haar reeks (masters 50+) (4000m) vijfde en bevestigde op deze manier haar goede vorm van het PK in Hamme, waarbij ze kampioene werd.

Bij de scholieren jongens (4500m) veroverde Pepijn T’ Siobbel de derde plaats. Clubgenoot Nathan De Vuyst volgde iets verderop (4de). Ook Dieter Lievens (8ste) en Jorg Eeckhout (9de) namen deel en behaalden een plaats in de top 10.

Bij de masters mannen 50+ (4500m) was het uitkijken naar Peter De Vuyst, die in uitstekende conditie verkeert. Hij moest nipt zijn meerdere erkennen in een andere atleet en behaalde het zilver. Nico Vekeman werd 10de, met in zijn zog Marc Goossens (11de), William Van Huffel (12de) en Christian Plume (19de).

Bij de masters vrouwen (35/40/45+) behaalde onze trainster van de cadetten en scholieren, Kristi De Smet, de overwinning op de 6000 meter en toonde ze hiermee dat ze nog steeds in vorm was, sinds het PK in Hamme een week eerder. Angelique Denijs volgde het voorbeeld van Kristi en werd tweede.

Bij de masters mannen (35/40/45+) verschenen Jo Van Den Brulle, Kristof De Borle, Jurgen Verlinden, Kim Van der Stichelen en Steven Lafort aan de start van de lange cross (6000m). Jo mikte op een podiumplaats. In het begin van de race toonde hij gretig zijn ambitie, maar moest nipt het brons afstaan en genoegen nemen met een vierde plaats. Kristof De Borle liep een sterke race en eindigde vijfde, gevolgde door Steven Lafort (10de), Jurgen Verlinden (11de) en Kim Van der Stichelen (12de). Bij de korte cross (3000m) liet Karel De Winter een uitstekende 8ste plaats optekenen.

Ook onze senioren en junioren lieten onze veldloop niet onopgemerkt voorbijgaan.

Bij de lange cross (7500m) startten senioren Kasper Ligneel en Niels Thijs. Kasper liep naar plaats 10. Niels eindigde drie plaatsen na Kasper. Junior Tim Deplorez snelde naar de derde plaats op de lange cross (6000m), alhoewel hij wel de sterkste junior tijdens de race was, over-all. Wouter Verstockt en Geoffry Van De Velde trokken hun spikes aan voor de korte cross bij de senioren (3000m). Wouter liep zich naar de podiumplaatsen (3de). Geoffry eindigde knap 11de.

Tot slot kon Kim Van Vossel bij de korte cross senioren vrouwen (2000m) even uitkijken naar het derde stekje op het podium. Ze moest uiteindelijk genoegen nemen met een uitstekende vierde plaats.

Onze trouwe sponsoren tekenden tevens present en mochten diverse medailles overhandigen.

Een welgemeende dank aan commentator Johan De Beule, om het wedstrijdgebeuren toe te lichten en te voorzien van verhaal.

Hartelijk dankjewel aan alle helpende handen, meewerkende leden, vrijwilligers, supporters en trainers, die meerdere dagen inzet toonden en hulp boden, om ervoor te zorgen dat onze veldloop in goede banen geleid werd.

Dankjewel aan alle leden van Zottegem Atletiek voor hun deelname. Bedankt aan alle deelnemende clubs om present te tekenen op deze koude, maar plezante 51ste editie.

Editie 2024 van onze veldloop was een succes. Hopelijk mogen we jullie op onze volgende editie opnieuw verwelkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.