Belgisch Kampioenschap Masters Indoor

Afgelopen zondag was het aan onze Masters (35+) om in actie te komen op de Indoor piste aan de Blaarmeersen. Zonder corona virussen en vol goede moed werden de wedstrijden op gang geschoten.

Aangezien veel atletiekmeetings in het buitenland afgelast worden waren er ook verschillende buitenlanders aanwezig op dit Belgisch Kampioenschap.

In de voormiddag stonden de kampnummers en sprintwedstrijden op het programma, waarbij Herman Van De Velde (50+) en Patrick Depuydt (55+), op de deelnemerslijst stonden voor het hinkstapspringen. Voor het eerst slaagden ze beiden erin om identiek dezelfde afstand (9m46) te laten noteren. Herman werd met deze afstand vierde, tevens tweede op het provinciaal kampioenschap. Patrick werd met deze afstand Belgisch Kampioen bij de M55+, de eerste GOUDEN medaille voor Zottegem Atletiek was binnen.

Daarna was het wachten op de loopnummers in de namiddag met als eerste nummer de 800. Herman Van De Velde kwam als eerste in actie bij de M50+, niettegenstaande zijn verkoudheid, liep hij toch een sterke wedstrijd en eindigde finaal als vijfde. Hiermee werd hij eerste van de provincie en aldus Provinciaal Kampioen op de 800 meter.

Vervolgens was het Patrick Depuydt bij de M55+ die in actie kwam. Carolus Claassens vertrok onmiddellijk op hoge snelheid en Patrick volgde op geringe afstand als tweede. In de voorlaatste ronde zag het er eventjes niet goed uit toen Luc Van Asbroeck (BK veldloop) en ook Chris Eysackers (KVV 800m outdoor) hem voorbij liepen. Maar Patrick had wel goed gedoseerd en vanaf de bel van de laatste ronde begon zijn inhaalreeks , eerst Chris en dan in de laatste rechte lijn ook nog voorbij Carolus, om op een welverdiende tweede plaats te eindigen. Een tweede medaille was binnen, tevens goed voor ZILVER.

Onmiddellijk hierna kwam Marcel Van Hessche aan de start, om bij de M65+ eveneens zijn 800 meter finale af te werken. Net als Patrick behaalde hij ZILVER en werd hiermee Provinciaal Kampioen op de 800 meter. Dan was het wachten op Patrick Van Petegem die uitkwam op de 1500 meter, bij de M40+. In een sterk bezette wedstrijd waarbij de snelheid direct onmiddellijk hoog gehouden werd, eindigde Patrick héél verdienstelijk zesde en toonde ook hier nogmaals dat hij behoort tot de absolute TOP, op een specialiteit(indoor) dat niet het zijne is.

Ook de vrouwelijke masters van Zottegem Atletiek hebben zich getoond, zij kozen allemaal voor de 1500 meter. Anneleen Vercruyssen en Veronique Hersschens kwamen als W35+ als eerste aan de start. Ze toonden zich méér dan behoorlijk in een groot deelnemersveld en eindigden op een respectievelijke achtste en elfde plaats. Hierna was het de beurt aan Kristi De Smet bij de W40+ . Ook zij liep een sterke wedstrijd en had steeds zicht op een podiumplaats. Uiteindelijk moest ze op het einde, toch de duim leggen en werd ze knap vierde, net geen medaille dus, maar wel een sterke prestatie.

Zottegem Atletiek kan alvast terugblikken op een succesvolle dag, en hiermee wordt ook het indoorseizoen afgesloten. Het is nu uitkijken naar de eerste zomerprikkels en het komende outdoor seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.