Belgische Kampioenschappen

De competitie is nog maar net gestart en de eerste medailles op Belgische Kampioenschappen voor onze Zottegemse atleten zijn reeds binnen.

Op Zaterdag 19 Juni werd in Malmedy het Belgisch Kampioenschap berglopen georganiseerd.

Bij de junioren vrouwen werd Nikita Van Breusegem knap tweede en veroverde zo een Zilveren medaille op de 5,5 KM.

Onze master en tevens titelverdediger, Jo Van Den Brulle trad aan op de 11 Km bij de Master 40+. Een gebrek aan competitie hield me van het Goud, maar wel blij met het Brons klonk het achteraf. Zijn grootste doel is het Belgisch Kampioenschap trail ,dat plaatsvindt op 4 september over de afstand van 34 km en met 1300 hoogtemeters.

Afgelopen weekend 26- 27 Juni was er het Belgisch Kampioenschap alle categorieën op de piste in de Heizel (Brussel). Wouter Verstockt nam deel aan de 1500 meter en liep met 4:08.76 een goede wedstrijd.

Lucas Lievens nam als junior samen met een tiental seniors deel aan de 3000 meter Steeple Chase maar zette een heel sterke prestatie neer (9’21.96) en pakte Brons tussen de grote jongens. Volgens zijn trainer Luc Lievens zit er nog veel progressie in voor de komende jaren, dit belooft alvast voor de toekomst.