BVV Pup/Min meisjes te Roeselare

In een koude, haast winterse editie van de Beker Van Vlaanderen (BVV), liet een kleine maar enthousiaste delegatie van onze Zottegemse meisjes zich van hun sterkste kant zien.

Rani Pardaens beet de spits af in het kogelstoten. Een compleet nieuwe discipline voor haar en toch eindigde ze mooi midden het pack. Jongere zus Romée Pardaens mocht zich ondertussen uitleven met de hockeybal. Ook voor haar was dit nieuw en ook zij liet nog een mooi aantal deelneemsters achter zich. In het verspringen werden onze pupillen vertegenwoordigd door Cara Van De Velde. Cara had met papa Herman geoefend in de Zottegemse verspringbak en deed dit nog eens feilloos over in Roeselare.

Wie nu nog beweert dat afstandslopers niet kunnen sprinten…Rani Pardaens en Mona De Vuyst bewezen het tegendeel op de 80m voor miniemen. Mèt startblok en amper erop getraind en toch super gedaan, dames! Ondertussen was Cara alweer bezig aan een volgende discipline, nl. het kogelstoten bij de pup. dames. Door een plaatselijke regenbui had ons Cara het nogal koud gekregen en van pure colère stootte ze de kogel recht op het plaatje van de 5m dat aldus in twee brak…probeer dat maar eens…

De kleinste van de hoop, Romée, was er al twee weken op gebrand om eens een sprong à la Tia Hellebaut te springen. Een complete Fosburyflop dus. En ons Romée deed dat met glans, met de complimenten van de jury erbij voor haar mooie techniek.Mona waagde zich ondertussen na amper één training toch aan het verspringen. Dat getuigt van veel lef van Mona. Met meer oefening hierop zou zij zeker snel een meter verder springen. Niki was helemaal van Erwetegem naar Roeselare gekomen voor de 60m en de aflossing. Ook Cara liep nog de kortste afstand van de dag. Ze deden dat allebei voortreffelijk en hopelijk heeft Niki nu ook de smaak te pakken want aan snelheid bij haar geen gebrek.

Daarna volgde de langste afstand voor die dag, de 1000m. Romée had al wat zwaardere beentjes door het hoogspringen maar liet zich niet kennen op haar 1000m. In dezelfde reeks liep onze veldloopster Silke Degheele mee. Door de hele hevige wind was dit een uiterst zware wedstrijd. Bovendien was Silke nog geblesseerd aan de achillespees. Toch was daar niets meer van te merken. Zij deelde haar wedstrijd heel goed in en had zelfs nog een heel sterke eindsprint in petto.Onze twee miniemen meisjes, Mona en Rani mochten daarna eveneens tweeeneenhalve baanronde lopen alvorens de meet te bereiken. Ook hier werd er nog hevig gesprint in de laatste rechte lijn.

De afsluiter van de dag was weggelegd voor onze pupillen dames. Zij hadden een mooi ploegje gevormd en konden dus deelnemen aan de 4x60m aflossingen. Ook hier was op getraind met trainster Silke en de stokwissels verliepen haast probleemloos. Voor herhaling vatbaar!

Zo werd de BVV 2019 afgesloten en kon iedereen moe maar heel voldaan huiswaarts. Bedankt aan de ouders voor de fijne samenwerking en vooral aan deze zes atleetjes voor hun eindeloze inzet en enthousiasme. Jullie zijn een voorbeeld voor de vele jeugdatleetjes bij ZA. De jeugdtrainers en trainer Luc zijn trots op jullie!


Trainster Silke Deplorez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.