Masters blijven Medailles behalen op Belgische Kampioenschappen

In navolging van het Belgisch Kampioenschap masters te Ninove werden in het weekend van 26-27 september nog twee Belgische Kampioenschappen georganiseerd. Met name in Sint-Niklaas en Braine – l’Alleud.

Vooreerst was er het Belgisch Kampioenschap Werpvijfkamp Masters in Sint-Niklaas. Dieter Everaert, die op het BK Masters nog verstek moest geven wegens ziekte, was nu wel van de partij en hoe. Hij stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken en behaalde na de vijf proeven een schitterende bronzen medaille. Tevens verbeterde hij het clubrecord Discus met een worp van 33,85 meter. Ook Herman Van De Velde was van de partij, viel naast het podium maar zette wel een mooie prestatie neer.

Braine l’Alleud was de decoratie van het Belgisch Kampioenschap van de 10 000 meter voor Senioren en masters.

Bij de vrouwen stond Bernadette Vekeman aan de start, op het BK Masters nog goed voor goud op de 5000 meter en zilver op de 1500 meter. Opnieuw toonde ze ook hier, haar klasse. Ze overklaste haar tegenstanders en bewees hiermee haar vorm. Knap werd ze Belgisch Kampioene – Goud op de lange afstand. Hiermee bevestigd ze nogmaals dat ze een vaste waarde is binnen Zottegem Atletiek.

Eveneens aan de start bij de Masters. Jurgen Verlinden, weliswaar door omstandigheden, en met een veel mindere goede voorbereiding. Toch liet hij een knappe 39’40.23 optekenen. Wat voor hem ook toekomstperspectieven bied.

Zottegem mag terecht FIER zijn op alle medaillewinnaars.

Met het veldloop seizoen voor de deur staan de atleten alvast te popelen om ook daar hun beste beentje voor te zetten. Dankzij onze sterke groei, de goede begeleiding door onze gekwalificeerde trainers, het potentieel en de ontwikkeling van onze jeugd, zijn we ervan overtuigd dat er nog meer successen gaan volgen in de komende maanden en jaren. Supporters allen op post, als CORONA dit toelaat tenminste. Maar met het respect voor elkaar, kan het misschien wel lukken.

Proficiat aan  de medaillewinnaars,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.