Masters schitteren op Belgisch Kampioenschap in Ninove

Het mooie nazomer weekend van 19/20 september was het decor voor een, door corona, uitgesteld Belgisch Kampioenschap Masters in Ninove.

Dat Zottegem Atletiek ook met de masters een bloeiende vereniging is, was duidelijk. Niet minder dan 14 atleten hadden zich ingeschreven voor 17 verschillende disciplines.

Op zaterdag 19 september  werd om 10u onmiddellijk gestart met Anneleen Vercruyssen en Bernadette Vekeman op de 5000 meter. Anneleen liep een vrij sterke wedstrijd en had in de eindfase nog een versnelling in de benen om met een mooie tijd van 19’22” te eindigen. Bernadette koos een eigen ritme en finishte zo, als tweede (Zilver) in haar leeftijdscategorie.

Ondertussen was ook Patrick Depuydt gestart aan zijn eerste discipline, de hink-stap-sprong. Met drie sprongen boven de 9 meter overklaste hij de concurrentie en werd hij zo Belgisch Kampioen (Goud). Naast het Zilver van Bernadette was daarmee tevens de eerste gouden medaille een feit. Kort na de middag kwam Marcel Van Hessche in actie op de 1500 meter. Hij deelde zijn wedstrijd goed in, liep een sterke wedstrijd en kon zo op het einde, beslag leggen  op derde plaats goed voor Brons.

Dat Zottegem Atletiek ook verschillende langer afstandslopers heeft werd duidelijk bij de finales van de 5000 meter mannen. Niet minder dan acht atleten hadden zich ingeschreven voor de 5000 meter.

Borloo Stefaan, De Vuyst Peter, Goossens Marc, Leenaert Tom, Van Den Brulle Jo, Verlinden Jurgen en Verstockt Danny , liepen stuk voor stuk een sterke prestatie in hun categorie.

Als laatste kwam Dirk Pardaens aan de start van zijn 5000 meter. Goed voorbereid samen met zijn trainingspartner Ronny Ligneel en gedreven, zoals we hem kennen, hield hij van bij aanvang, een strak tempo op na en behaalde hierdoor een schitterende derde plaats (Brons). Op deze wijze werd de eerste dag mooi afgesloten met een vierde medaille en dit voor onze bloeiende club.

Zondag 20 september werd de spits afgeschoten door Patrick Depuydt en Herman Van De Velde op de 400 meter Horden.

Patrick mocht als eerste, in de startblokken plaats nemen in een zwaar bezette reeks, met niet minder  dan 4 concurrenten, die een chrono onder de 70 sec , op hun naam hadden. Zoals gewoonlijk was zijn eerste 200 meter relatief traag maar dan begon hij aan de inhaalrace. Eén voor een werden de concurrenten bijgehaald en aan de bocht van de laatste rechte lijn kwam hij in tweede positie. In de laatste rechte lijn, kwam hij bijna ter hoogte van Guy Vandamme, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een schitterende, tweede plaats in 69.59. De eerste Zilveren medaille van Dag 2 was een feit.

Na deze reeks stond Herman klaar,  voor zijn finale in eveneens een heel goed bezette reeks. Herman werkte de voorbije weken intens aan zijn snelheid, en dit wierp zijn vruchten af. In een beklijvende finale, hield hij goed stand en kon zich zo verzekeren van een mooie derde plaats (Brons).

Met twee medailles in de eerste wedstrijden was Dag twee, opnieuw  schitterend gestart. We keken ondertussen reeds uit naar de 1500 Meter vrouwen. Bernadette Vekeman, koos na de 5000M (zaterdag) ook om van start te gaan op 1500Meter. Wie Bernadette kent , weet dat met haar status de concurrentie verwittigd is. Haar voorbereidingen van de voorbije weken waren enkel een bevestiging.  Ze trad, in haar categorie als eerste aan.  Haar intenties waren van bij de aanvang duidelijk. Snelheid en uithouding waren haar troeven, waarbij al concurrentes, één na één dienden te lossen en hiermee werd ze verdiend Belgisch Kampioen (Goud) op haar 1500 meter. Even later werd de start gegeven voor Kristi Desmet. Ook zij zette een heel goede prestatie neer en verbeterde zelfs haar persoonlijk record op deze afstand. Dit is een naam die haar concurrenten, zeker de komende jaren mogen aanstippen.

Dieter Everaert stond op de lijst van Discuswerpen, maar moest forfait geven wegens ziekte.

Het was dan wachten op de laatste wedstrijd van de dag, de 3000 meter Steeple waar Herman Van de Velde zou aantreden. Ondanks de aanwezigheid van de warme temperaturen , werd het terug een hevige strijd met gelukkig ook een beetje afkoeling aan de waterbak. Na zijn vorige wedstrijd de 400Meter waarbij hij 10 horden moest nemen kreeg Herman in deze 3000 Meter steeple,  35 hindernissen voor de kiezen, van  0,91 meter. Hij deelde zijn wedstrijd héél goed in, behield zijn strakke tempo en legde op het einde beslag op een schitterende tweede plaats (Zilver).

Net zoals op zaterdag werd ook de zondag afgesloten met een medaille.

Met twee maal Goud, drie maal Zilver en drie maal Brons was dit Belgisch Kampioenschap MASTERS opnieuw méér dan een geslaagde editie 2020 te noemen.

Proficiat aan alle deelnemers,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.