Podia Provinciale Kampioenschappen

Met 9 gemotiveerde atleten trok ZA naar de Gentse topsporthal. Ze namen er deel aan de Provinciale kampioenschappen.
De pas aangesloten eerstejaars junior Sarani, mocht de spits afbijten op de 60m. Hij liep zijn tweede pistewedstrijd ooit en slaagde er meteen in om een plaats te veroveren in de finale van een kampioenschap. Ook dat deed hij al super door te finishen met een nieuw Persoonlijk Record (PR). Hij was dan ook heel gefocust toen hij daarna nog aan de start van zijn eerste 200m ooit kwam. Meteen in een héél snelle reeks concurreren met de top van België…schitterend begin van je atletiekcarrière, Sarani!


De youngster en toch al oudgediende van ZA, Tim Deplorez, kon uiteraard niet ontbreken. Als tweedejaars cadet proeft hij nog steeds van zowel het veld als van de piste. Hij deinst er niet voor terug om het op te nemen tegen de meer specifiek getrainde leeftijdsgenoten. Deze keer koos hij ervoor om de dubbele baanronde te lopen. Goede keuze van Tim want hij deed ineens 4 sec. beter dan zijn vorig Persoonlijke Record. Missie geslaagd voor Tim!


Ondertussen was eerstejaars cadet Maxime Adam al begonnen aan het hoogspringen. Niet eenvoudig voor Maxime gezien de moeilijke trainingsomstandigheden in Zottegem, dus chapeau voor de durf en het lef! Ook Maxime sprong tussen de grote jongens door een nieuw Persoonlijk Record en tevens een nieuw Clubrecord. Daar zit zeker nog meer in, Maxime!


Masters zie je niet zo snel deelnemen aan een PK voor senioren. Toch, bij Zottegem Atletiek zit er zo een master die daar geen probleem van maakt. Patrick Depuydt, ook al jaren lid van ZA en bovendien ondertussen een hele grote hulp voor het bestuur, liet zich niet kennen tussen de soms veel jongere senioren. Hij kon dan ook tevreden huiswaarts keren na een sterke 400m te hebben gelopen.

De senioren dan… Eens van tussen de boeken, dat moet kunnen; moet Arjen De Meyer gedacht hebben. Deze eerstejaars senior en student Lich.Opv./Engels is pas aan zijn tweede jaar atletiek bezig. Toch heeft hij al heel wat wedstrijden op zijn teller staan. Arjen houdt zich meestal bij de sprintnummers. Deze keer verkoos hij, luid aangemoedigd door vriendin Jelke, om te knallen op de 400m. Met een nieuw Persoonlijk Record als resultaat mag Arjen heel content zijn.
Wouter Verstockt is één van de atleten die normaal de Vlaamse velden onveilig maken tijdens het veldloopseizoen. Logische keuze voor hem was dan uiteraard de langst mogelijke afstand, deze keer de 1500m. De snelheid komt bij Wouter stilletjesaan terug. Dat was duidelijk, want hij liep een heel degelijke wedstrijd.
Over naar Geoffry Van De Velde, eveneens senior. Hij liep al zowat bijna alle korte tot middellange afstanden op de piste, dus bij hem weet je nooit wat er gaat komen. Een 800m die traag op gang kwam bij de concurrentie en waarin Geoffry uiteindelijk heel sterk meeging met de koploper, dat was het resultaat. Ook Geoffry mag tevreden zijn over zijn PK en wij zijn al benieuwd welke afstand hij de volgende keer verkiest…

Maar ook de vrouwen waren van de partij, of wat dacht je? Uiteraard opnieuw met de steeds aanwezige seniore, Kim Van Vossel. Kim beslist meestal pas ter plaatse welke wedstrijd ze zal bekampen. Ook op een PK waagt ze zich daaraan. Ze ging dit keer voor het verspringen én de 400m. Zonder training, gewoon doen waar je zin in hebt, alle respect ook voor zulke atleten. Kim was er toch maar weer bij om haar club te vertegenwoordigen.
We sluiten af met die andere seniore van ZA en zus van…, Maaike Deplorez. In de zomer speerwerpster en sprintster maar een PK kogelstoten zónder Maaike? Daar laat ze de boeken héél graag voor aan de kant. Trainen op kogel lukt haar al maanden niet meer wegens tijdsgebrek door de studies Lich.Opv. die ze samen met haar zus doorloopt. En toch slaagde ze er voor de zevende keer in het podium van een PK te halen met een schitterende en onverwachte bronzen medaille, haar vijfde provinciale podiumplaats in het kogelstoten. Mét een verbetering van haar eigen Clubrecord en Persoonlijk Record. Top, Maaike!

Als dessertje ging ze mee met clubgenote Kim naar de verspringbak. Als…en als…zat misschien ook daar een podium in… Vice-provinciaal kampioene worden in het verspringen, op amper 6 cm van goud, ook dat deed enorm veel deugd. Maaike haar achtste Provinciale podiumplaats was binnen. Super!

Proficiat en respect voor álle deelnemers van ZA! Het was voor de supporters genieten van jullie prestaties. Op naar de volgende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.