Provinciaal Kampioenschap Indoor!

Jelke Deplorez is Oost-Vlaamse vice kampioene kogelstoten!

Terwijl een groot deel atleten momenteel met het veldlopen bezig is, tonen ook een even groot deel pisteatleten hun kunnen in de Gentse topsporthal.

Daar gingen afgelopen weekend de Provinciale Kampioenschappen door.

Zottegem Atletiek was er vertegenwoordigd door 5 atleten.

Lorenzo Verbraekel beet de spits af op de 60m en de 200m. Na een jaar zonder pistewedstrijd en heel weinig wedstrijdervaring deed hij het méér dan verdienstelijk als eerstejaars cadet. Proficiat, Lorenzo!

Leeftijdsgenoot Tim Deplorez, die al jaren van de partij is zowel op de piste als in het veld, liep een nieuw PR op de 800m. Amper een uur later liep hij eveneens nog de 400m, bij wijze van training…het PK veldlopen in Zottegem komt er immers ook aan!

Training, daar hebben de zussen Maaike en Jelke Deplorez momenteel minder tijd voor. De studies laten het niet toe om voldoende met hun sport bezig te zijn.

Vandaar de keuze van Maaike om de loopnummers dit keer links te laten liggen en eens te testen hoever ze de kogel nog zou stoten. Na 2 jaar totale inactiviteit wat betreft kogel volstonden 4 worpen om de kogel ver voorbij de 10m te stoten. Nipt naast het podium eindigen op een PK is dan ook een heel mooie prestatie van deze seniore. Op naar de 11m, Maaike!

Zus Jelke haalde in een ver verleden bij de jeugd ook al eens het podium op een PK kogelstoten. Nu had Jelke wel héél lang geen kogel meer vast genomen dus…wat zou dat geven? Met amper 4 pogingen en zonder training haalde Jelke een schitterende 2de plaats binnen voor haar club, ZA. Oververdiend zilver was binnen!

Kim Van Vossel mocht dit keer het PK indoor afsluiten door haar eigen CR te verbeteren met maar liefst 6 sec.! Schitterend, Kim! Nogthans heeft ook Kim heel wat trainingsachterstand door haar studies/werk op Ugent.

Deze atletes tonen al jaren aan dat het mits een goede planning en héél veel doorzetting toch mogelijk kan zijn om op regelmatige basis te trainen èn ook aan wedstrijden te blijven deelnemen. Dat verdient alleen maar veel respect.

Proficiat aan alle deelnemers van ZA die hun club alweer op een schitterende manier vertegenwoordigden! Jullie zijn een voorbeeld voor de vele jeugdatleetjes die Zottegem Atletiek onder zijn hoede heeft.

An De Potter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.