Provinciaal Kampioenschap was een succes

Prachtige resultaten voor Zottegem Atletiek op PK outdoor 2019!


Na de mooie resultaten op de eerste dag van het PK te Lebbeke, waar 7 atleten deelnamen voor Zottegem Atletiek en met een bronzen plak voor Florian Ligneel voor de kogel,  namen op de tweede dag in Ninove maar liefst 12 atleten deel.

Kim Van Vossel (seniore) beet met de 100m sprint de spits af onder een loden zon. Daarna waren de werpsters aan de beurt. Lisa Van Huffel (seniore) brak hier meteen haar PR en mag dus heel tevreden zijn. De zusjes Deplorez deden de tegenstand toch wel wat opkijken want zowel Jelke (juniore) als Maaike (seniore) stootten de kogel naar een oververdiende podiumplaats, Jelke goed voor brons, Maaike haalde zilver binnen voor haar club.

De jongste Deplorez, Tim (cadet), liep een mooie 400m, goed ingedeeld en een degelijke tijd aan het begin van het seizoen. Trainingsmaat Tibo Verstockt (scholier), waagde zich ook aan een 400m en deed dat voortreffelijk. Na de jeugd deed Herman Van de Velde (master) waarvoor hij gekomen was. Hij liep een hele sterke 400m en toonde de jonge garde nogmaals dat ze nog veel van hem kunnen leren. Rune Pardaens (cadet) mocht voor de eerste maal deelnemen aan de 1500m. Hij deelde zijn wedstrijd goed in haalde in een snelle reeks als eerstejaars toch een mooie tijd. Twee andere Masters van ZA, Patrick Depuydt en Danny Verstockt, lieten zich niet kennen en snelden eveneens naar mooie resultaten op hun 1500m.

Wouter Verstockt (senior) was er al een tijdje op gebrand om een sterke 1500m te lopen op het PK. De laatste meters waren heel zwaar maar daar zat de warmte misschien ook voor iets tussen.

Nog warmer werd het toen even later Lucas Lievens (scholier) aan de start van de 3000m verscheen. Lucas moest van bij de start bijna letterlijk met de handrem op lopen. In de laatste 200m was er geen houden meer aan en liet hij de concurrentie gewoon ter plaatse achter. Hij toonde zijn absolute klasse en de zoveelste gouden plak was binnen voor Lucas.

Twee van de dames die het PK startten, Kim en Maaike, hadden de eer om na deze lange en warme dag nog eens alles uit de kast te halen voor een halve baanronde, nl. de 200m. Het werd een hevige strijd tot op de meet onder de twee clubgenotes met mooie tijden voor allebei de dames.Hiermee werd dit PK afgesloten en kon trainer Luc Lievens tevreden huiswaarts. Proficiat aan Kim, Maaike, Jelke, Tim, Tibo, Herman, Patrick, Danny, Wouter en Lucas voor deze prachtige resultaten te Ninove.

Ook gefeliciteerd aan de atleten die op dag één in Lebbeke hun club met verve vertegenwoordigden, nl. Geoffry Van De Velde, Arjen De Meyer, Florian Ligneel en Kasper Ligneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.