Veldloop Zottegem Atletiek groot Succes

Liefst 71 atleten van onze eigen vereniging stonden aan de start van onze 48 ste nationale veldloop.

Uit diverse hoeken kwamen ze af op onze Nationale veldloop, waar de omloop met nodige glooiingen, bosgebied en hellingen steeds zorgen voor het nodige spektakel.

De grootste clubs waren dan ook aanwezig waaronder RIEME, DEINZE,STAX,VS,EA, ACG en ASVO met 78 atleten de grootste CLUB, waarvoor dank.

Dat de toekomst is weggelegd voor de jeugd is Nu wel een feit. De reeksen vanaf kangoeroes tot en met de junioren waren goed bezet en nu al is duidelijk dat het veldlopen toegenomen heeft aan populariteit.

Uniek aan onze veldloop was ook, het verkrijgen van een sportmassage zowel voor als NA de wedstrijd. Alles werd verzorgt door BIENESTAR die als thuisbasis, gelegen is in SINT Niklaas. Onze Voorzitter, met oog voor détails en steeds opzoek naar nieuwigheden die ons kunnen onderscheiden van de rest, zorgde voor deze UNIEKE gelegenheid en ook dit kende succes. Niet minder dan 67 deelnemers maakten van deze gelegenheid gebruik en deze werden dus vastgelegd voor de eerste statistieken. Talrijke mails werden reeds bezorgt aan onze vereniging, met de nodige appreciaties.

Niet alleen zorgden bijna 600 deelnemers voor het nodige spektakel (572 om precies te zijn), maar ook méér dan 900 toeschouwers kwamen het spektakel aanschouwen. Wetende dat er op deze datum 5 veldlopen op de agenda stonden, kan men enkel besluiten dat het een GROOT succes was. Waarschijnlijk het gevolg van het Provinciaal Kampioenschap georganiseerd door Zottegem Atletiek in 2019.

Onze vereniging deed ook van zich spreken, en de nodige overwinningen en talrijke podium plaatsen gaven onze VELDLOOP nog méér glans.

SPONSOREN tekende présent en zagen met enige fierheid de opkomst en het mogen overhandigen van de medailles aan de laureaten was voor hen een EER. Dat dit gewaardeerd wordt, bewijst ook dat nieuwe SPONSOREN zichzelf aanmelden om ook deel te mogen uitmaken van deze ELITE.

Kortom er is een brede interesse in het ondernemerswereldje voor onze VERENIGING.

Een eerste podiumplaats werd bij de junioren vrouwen reeds behaald door onze nieuwkomer Nikita Van Breusegem, proficiat.

Lucas Lievens knoopt opnieuw aan met een overwinning voor Eigen publiek . Samen met Kobe Van Rie en Robin Demeestere kleurde hij de wedstrijd en trok hij er in de laatste ronde alleen vandoor. Kobe werd knap tweede net zoals vorig jaar en Robin werd derde. Vorig jaar werd Lucas tevens Provinciaal Kampioen veldlopen op dezelfde omloop. Van Petegem Patrick heerste dan weer bij de Masters M35-M45, vorig jaar ”bijna ongeslagen” nam ook hij terug plaats bovenaan het PODIUM.

Bij de Senioren mannen was het Ward Oosterlinck die het laken naar zich toe trok. Ward is geen onbekende in Zottegem en op een omloop zoals deze voelt hij zich in zijn sas. In het verleden reeds winnaar en nu bevestigd hij dus zijn conditie. Vorig jaar behaalde hij nog de Belgische titel berglopen in MALMEDY gekend voor een zware omloop.

We kunnen fier zijn op deze heel succesvolle editie en blikken vooruit naar onze Sportavond van 18 April en Egmontloop op 15 Augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.