Verslag Start2Run 2020

De Start to Run sessie van 2020 was deze keer een zeer bewogen editie.

Na de infovergadering van 21 februari hadden we het idee om als aanloop van de start-to-run enkele weken te wandelen, om zo de basisconditie te verbeteren en dan definitief te starten op 7 april.

Maar na 2 wandelingen kwam de “corona” lockdown en mochten er geen wandelingen meer gegeven worden.

Eenmaal we het licht op groen kregen zijn we weer van start gegaan op 2 juni. Dit is niet de meest ideale periode, met het einde van het schooljaar werd er soms eens een sessie gemist. Juli ,de vakantiemaand ,maar toch komen trainen ook niet evident.Daarna een langdurige hittegolf …enz.

Om de blessurelast te verminderen werden op het einde van elke sessie ook een paar oefeningen (stretching, lenigheid , buikspieroefeningen,…) aangereikt om hun lichaam ideaal voor te bereiden op de uiteindelijke 5-km loop.

Op dinsdag 11 augustus 2020 was het zover en is de 5-km test gelopen door de start-to-runners van Zottegem Atletiek.

De 12 lopers gingen in groep van start en liepen al gauw ieder op hun eigen tempo hun 5 rondjes. Sommigen best met een pittig tempo , je zou heus niet merken dat het beginnende lopers waren. Anderen deden het iets langzamer ,maar dat is voor onze joggingclub van geen enkel belang. Zo lang we maar bewegen is immers één van onze motto’s.

Alle 12 atleten die deel namen hebben met vlag (soms letterlijk) en wimpel succesvol de finisch bereikt! Een dikke pluim daarvoor!

Achteraf werden de behaalde diploma’s uitgedeeld en werd er nog even verbroederd met een drankje en nagekaart over de voorbije weken (dit allemaal corona-proof). De uitslag in alfabetische volgorde kan je hier bekijken.

Foto’s van de test kan je hier bekijken met speciale dank aan onze fotograaf on-the-road Gerdy!!

Natuurlijk is deze eindtest zeker geen eindpunt ,maar juist een start om wekelijks de loopschoenen aan te trekken en mee te lopen met de andere ZA-lopers.

Wil je ook aansluiten bij de joggingkern ? klik hier.

Volgend voorjaar plannen we terug een nieuwe Start-to-Run -sessie. Heb je interesse dan kan je uw gegevens reeds bezorgen via mail aan za@val.be . Eenmaal we dan meer gegevens hebben over 2021 wordt je verwittigd.

De jogbegeleiders Frank,Sven en Patrick