Wijzigingen Training sinds 1 Februari

Beste atleten, recreanten, ouders

Op vrijdag 29/01/2021 besliste de Vlaamse Atletiekliga dat atletiektrainingen voor kinderen geboren t.e.m. geboortejaar 2008 kunnen blijven doorgaan, op voorwaarde dat er in vaste bubbels van maximum 10 getraind wordt en dat atletiek de enige buitenschools beoefende hobby is, zolang deze maatregel van kracht is.  Deze nieuwe regel is ook geldig voor atleten van 12 jaar t.e.m 18 Jaar (zie achteraan dit artikel).

De jeugdtrainers (looptrainers en kamptrainers) willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk atleetjes de kans krijgen om naar de trainingen te blijven komen. Daarom zullen de trainingen vanaf dinsdag 02/02/2021 iets anders verlopen dan tot nu het geval was. 

Wat verandert er concreet?
Trainingsdagen

Allereerst, op dinsdagavond (18u-19u) zal er training gegeven worden door trainer Brecht Vermassen en trainer Vic Van den Berghe. 
De training op donderdagavond (18u-19u) zal gegeven worden door trainster Silke Deplorez en trainer Vic Van den Berghe. 

Wat de kamptrainingen betreft, gebeurt er een verschuiving van dag. Tot op heden ging de kamptraining door op woensdag. Deze zal nu doorgaan op zondagvoormiddag (9u30-10u45). De trainingen zullen gegeven worden door trainster Maaike Deplorez (horden en hockeybal/speer), trainer Sander Vanneste (kogel en discus) en trainer Tom Van Huffel (ver en hoog). De kamptrainingen starten op zondag 07/02.

Kamptrainers Jeugd
Tom, die tot kortgeleden kamptraining gaf op woensdag, samen met Herman Van de Velde, is voor vele atleetjes al ene oude bekende. Herman zal zich in de toekomst zich enkel toespitsen op zijn rol binnen het toekomstig nieuw bestuur. 

We verwelkomen binnenkort Sander als nieuwe kamptrainer binnen ons trainersteam. Voor de atleten die reeds langer aangesloten zijn, is ook Sander geen onbekende. Sander heeft reeds kamptrainingen voor ZA verzorgd, maar was wegens privéomstandigheden genoodzaakt te stoppen. Met blijdschap verwelkomen we Sander dan ook terug als nieuw lid bij onze trainersgroep. 

Maaike Deplorez, de zus van looptrainster Silke, is ook geen volledig onbekende. Zij gaf tot op heden geregeld extra training aan wedstrijdatleten, ter voorbereiding op een specifieke wedstrijd. Ook is zij zelf al jaren lid van de club. Zij zal met veel plezier binnenkort de rol van vaste kamptrainster van ZA invullen om het trainersteam te versterken. 

Looptrainers Jeugd
Binnen het team van de looptrainers, wijzigt er niks. Enkel Silke zal in de toekomst, wegens schoolverplichtingen, geen training meer geven op dinsdag.

​Looptrainingen tot 18 jaar

De overheid heeft tevens beslist dat atleten tussen 12 en 18 jaar eveneens in bubbels van 10 terug kunnen deelnemen aan georganiseerde trainingen.

Het nieuwe bestuur van Zottegem Atletiek heeft dan ook beslist om de georganiseerde trainingen terug op te starten vanaf 01/02/2021 als volgt:

  • Gieljan: Cadetten/Scholieren – max 10
  • Luc: Junioren – max 10

Voor de overige categorieën vanaf senioren zijn er nog steeds geen georganiseerde trainingen en dient men nog steeds individueel of in zijn gezinsbubbel te trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.